Volkswagen Polo: verbruik polo 6n 1998 1.6 aee

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 aee

hallo, wij hebben thuis een vw polo 1.6 en het verbruik van deze polo is gemiddeld 1 op 10 nou was mijn vraag of dat verbruik normaal is omdat ik niet kan vinden wat de fabriek opgeeft, ik weet dat wat de fabriek opgeeft bijna niet te halen is maar 1 op 10 voor een 1600 vind ik wel wat hoog verbruik. ook heb ik gecontroleerd of de mapsensor misschien verkeerde waardes geeft aangezien de auto erg naar benzine stinkt uit de uitlaat. maar als ik deze met draaiende motor los koppel reageert de motor er niet op en storing lampje gaat ook niet branden. de auto rijd verder goed houd niet in loopt mooi rustig en stottert ook niet km stand is nu ongeveer 106000 km

Geplaatst door

polo1.6aee (0)
badge

al 11 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Kijk Professional ben je niet want anders weet je dat hij niet naar benzine hoort te ruiken.
Ik heb hier precies dezelfde auto staan als Mijn vrouw er mee rijdt rijd hij 1.12 maar als mijn zoon er mee rijd rijd hij 1.10 en hij is van mijn zoon . bandenmaat scheelt ook veel en nu het koude weer doet ook niet veel goeds.
Uitlaat geen lekkage?

harnak 0

11 jaar

Laat eerst meten (of doe het zelf) de verbrandings waarden van de uitlaatgassen. Als dat goed is weet jij als prof de rest in te vullen.
Groeten.

Punt 50
badge

11 jaar

ten eerste harnak ik ben wel een prof en ik weet dat de uitlaat gassen niet naar benzine horen te ruiken. ik heb vanmiddag op het werk effe een 4 gas meting gedaan en daar komt alleen uit dat het co aan de hoge kant is, het verbruik komt aardig overeen met wat jij zegt. het co is hoog maar niet te hoog de precieze aantallen weet ik op dit moment even niet meer. maar het komt er in het kort op neer dat ik alleen even wou weten wat het gemiddelde verbruik is van deze motor bij andere mensen die ook zo`n auto hebben. mijn verbruik is dus normaal. de bandenmaat die er onder zit is 195/50 R15 een redelijk grote maat dus voor deze auto. dat de auto naar benzine ruikt kwam hoogst waarschijnlijk omdat mijn temperatuur sensor verkeerde waardes aan gaf! probleem is inmiddels opgelost verbruik is van 1 op 10 naar 1 op 11 gegaan

polo1.6aee 0
badge

11 jaar

probleem is geen probleem meer, alles functioneert normaal. de benzine lucht werd veroorzaakt door een lekkende slang van het koolstof filter die de benzine dampen uit de benzine tank opvangt. nieuwe slang er aan. ng bedankt voor jullie reacties.

polo1.6aee 0
badge

11 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.