Volkswagen Golf III: vering of ophangingsrubbers ??

Bouwjaar: 1992

deze Golf kocht ik pakweg een maand geleden,ong. 240.000km op de klok, de voorste schokdempers - veren niet - zijn net vervangen de achterste waren voor de automobielinspectie nog ok, desalniettemin vind ik dat de wagen bij 't overrijden van bv een putje in de weg of deksel een serieuze knots geeft , echt een bots waarvan je denkt was dat putje nou zo diep???
Ik weet niet of de harde bots komt van 't naar beneden vallen van de veer (op z'n einde opengaan) of 't indrukken vermoed eerder een speling op de rubbers van de ophanging of kunnen die veren versleten zijn, de auto blijft niet nadeinen en op gewone weg gedraagt de wagen zich normaal...

Danny1940

Geplaatst door Danny1940 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,


dit zijn idd, de bussen van de ophanging in de achteras


paul,

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Het zouden ook de achterste rubberbussen van de voorste triangels (draagarmen) kunnen zijn. De bout is hier van onder af ingestoken en deze bussen gaan vaak stuk bij het type 2 en 3 van de golf. Als je de auto optilt kun je het met een zaklantaarn zo zien of de rubbers niet ingescheurd zijn. Soms zit het hart zelfs los van de rest. Scheef afgesleten voorbanden en problemen met de sporing zijn er meestal een teken van dat deze rubbers kapot zijn.

succes

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

je achteras rubbers liggen eruit,

is een kwaal bij de golf 3/vento.

Danny1940 (0), 19 jaar geleden

deze week eens vragen of ik effe op de brug mag op't werk, kwestie van alles eens aan een deftige controle te onderwerpen, moest ik de meeste van die rubbers willen vervangen zou dat dan een operatie zijn waarvoor bijzonder gereedschap nodig is of kom ik er met een redelijk uitgebreide set van standaard doppen,inbussen en andere sleutels enneh iemand een idee of 't duur spul is want soms ben je toch wel eens on-aangenaam verrast van de prijs van een onderdeel, de grootte ervan is duidelijk niet gelinkt aan de prijs...

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,



ja idd, deze moeten erin geperst worden..

leuk klusje.. :^(



paul,

Danny1940 (0), 19 jaar geleden

net eens de wagen bekeken en de rubbers achter zijn inderdaad ('t zichtbare gedeelte) kaduuk, ziet er inderdaad een leuke klus uit, maar noodzakelijk ... bedankt voor de adviezen, ik hou jullie op de hoogte van de resultaten na vervanging ervan ;)

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

succes, er zijn leukere klussen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.