Volkswagen Golf IV: verklikkerlampje openstaande deur

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 130 pk TDi

Hallo,

Tijdens het rijden ging het verklikkerlampje van 'openstaande deur of koffer' plots branden, alhoewel alle deuren en de koffer goed gesloten is. Soms begint het verklikkerlampje ook onsamenhangende te knipperen (soms even uit en weer aan, uit, etc...).

Daarom denk ik dat het een slecht of vals contact moet zijn. Misschien is de combinatie strooizout-vocht wel de schuldige? Ik vermoed dat het aan de koffer gelegen is. Het slot leek mij nogal nat te zijn. Wie kan mij helpen om dit euvel op te lossen? Waar zitten de contacten die doorgeven wanneer een deur of koffer al dan niet gesloten is? Hoe kan ik dit best schoonmaken?

Alvast hartelijke dank!

joinke

Geplaatst door joinke (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=joinke]Waar zitten de contacten die doorgeven wanneer een deur of koffer al dan niet gesloten is? Hoe kan ik dit best schoonmaken[/quote]
Complete slotmodule vervangen is eigelijk de oplossing. Schoonmaken is geen optie, contacten (microswits) zit verwerkt in de slotmodule.

Gr. paul

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

En als het slot nat is heb je een probleem, meestal is het ruitensproeivloeistof doordat de leiding door de as van de ruitenwissermotor aan gort is. Het spuitknopje draait dan mee met de ruitenwisser.

Waterlekkage langs het gedeelte waar de kentekenplaatverlichting in zit komt ook voor. Loshalen en afkitten is dan de remedie.

Deze kleppen hoort in ieder geval geen water in te staan.

joinke (0), 16 jaar geleden

[quote=audia4]En als het slot nat is heb je een probleem, meestal is het ruitensproeivloeistof doordat de leiding door de as van de ruitenwissermotor aan gort is. Het spuitknopje draait dan mee met de ruitenwisser.

Waterlekkage langs het gedeelte waar de kentekenplaatverlichting in zit komt ook voor. Loshalen en afkitten is dan de remedie.

Deze kleppen hoort in ieder geval geen water in te staan.[/quote]
Inderdaad, ik heb ook de indruk dat het probleem optreedt als ik de achterruit sproeier gebruik!
Enkele maanden geleden heb ik wel een lichte aanrijding gehad tegen het kentekenplaat, zonder schade overigens... Maar het is mogelijk dat daar wel wat schade is. Wat voor een afkitmateriaal moet ik hiervoor gebruiken?

En als de leiding stuk is, kan ik deze zelf vervangen? Of laat ik dat beter over aan een proffesionnel? En wat zijn de kosten?
Bedankt in elk geval voor de oplossingen, hier heb ik wat aan!

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

Voor dat leidingkje is een revsiekitje bij de dealer te koop. vermits het een valeo motor is gaat deze er zo in, bij een bosch exemplaar past het ook maar moet je het deksel iets uitvijlen. Binnenbekleding uit klep slopen, ruitenwisser er af, motor uitbouwen en deksel van de motor halen. Spreekt aardig voor zich.

Als je iets moet afkitten kun je het beste carroseriekit gebruiken, universeel autoonderdeelbedrijven verkopen dat, schadebedrijven kunnen je meestal ook wel aan een restje helpen.

joinke (0), 16 jaar geleden

Bedankt Audia 4,

Ik heb al even gekeken, zeer waarschijnlijk is dus inderdaad de leiding stuk. Ik zal een revisiekitje kopen en het proberen te vervangen. Mijn eerste ervaring als amateurgaragist, leuk dat je het zelf kan doen. Ik hou je op de hoogte!

Bedankt!

Joinke

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.