Volkswagen Passat 2006: Vermogen verlies en fluittoon

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: DSG, Motorcode: AXZ, Motorinhoud (cc): 3200, Vermogen (kw): 184

Ik heb deze auto gekocht met een berg aan onderhoud achterstand, sinds kort merk ik vermogen verlies maar echter ook een harde fluittoon bij koude motor, bij doortrekken naar bv 80 is hij ook goed hoorbaar.
Stationair draaiend bij warme motor veranderd het in een sissend geluid.
Ik heb een video gemaakt waar het geluid vandaan komt, mijn vinger wordt op het gaatje vast gezogen als een vacuüm.
Tevens uitgelezen met een vagcom vaws 3.0 , geen foutcode gevonden.
https://youtube.com/shorts/H588pFhDe8k?s...

Graag uw hulp om vast te stellen welke onderdelen hiervoor nodig zijn, aangezien voor dit blok de onderdelen best prijzig zijn en ik graag direct de juiste onderdelen vervang ipv voor een vermogen aan verkeerde onderdelen die niet vervangen hadden hoeven worden.

Paul_S

Geplaatst door Paul_S (0) , lid sinds 3 weken geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

kaleido 1 (420) PRO, 3 weken geleden

Intercooler ? Turboslang lek ?
Vacuumslang ? Spruitstuk ?
Luisteren waar het vandaan komt.
Met Rookmachine afpersen.
Zeepsop spuiten op de plek waar je het hoort.

    Ik hoop dat de video van YouTube link die ik onderin mijn bericht heb geplaatst voor iedereen zichtbaar is? Daar komt het geluid vandaan, alleen is de vraag, wat veroorzaakt het?? Bedankt voor je bericht - Paul_S (0), 3 weken geleden

Paul_S (0), 3 weken geleden

Deze passat heeft geen turbo is een fsi model, zojuist nog naar de supermarkt geweest en nu voor het eerst komt er een oil pressure warning! Voorbij... maar na herstarten niet meer terug gekomen.

Ik hoop dat de video van YouTube link die ik onderin mijn bericht heb geplaatst voor iedereen zichtbaar is? Daar komt het geluid vandaan, alleen is de vraag, wat veroorzaakt het?? Bedankt voor je bericht

kaleido 1 (420) PRO, 3 weken geleden

Carterventilatie aansluiting , draai je olievuldop er eens af en kijk of het weg is.

Paul_S (0), 3 weken geleden

Zodra ik de olievuldop los draai trekt er een vacuüm het blok in en gaat hij heel slecht lopen, motor ligt dan te schudden in zn steunen, sissende / fluitende geluid is dan wel een stuk zachter aan de andere zijde bij dat kleine gaatje boven de aansluiting. Bedankt voor uw reactie

kaleido 1 (420) PRO, 3 weken geleden

Zou dan toch de carterventilatie aansluiting eens controleren o ringen of aansluiting defect.

check

Beste antwoord, geplaatst door Monteur Senior (185), 3 weken geleden

een scheurtje in je membraam van de pcv klep

Paul_S (0), 3 weken geleden

Even navraag gedaan, is reden genoeg om de auto naar de sloop te brengen, kost gewoon weer tussen de 900 en 1100 euro ketting word blijkbaar dan ook niet meer gesmeerd van bovenaf, net 3100 euro aan uit gegeven, noooooooit meer een vw voor mij.

Bedankt heren voor uw antwoorden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.