Volkswagen Passat: Vermogensverlies + noodloop

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 TDI

Wie kan me helpen: ik heb sinds een paar weken dat de auto zo nu en dan in noodloop gaat. Garage heeft de turbo gecontroleerd, zag er goed uit. De drukregelaar (N75?) is vervangen, garage gaf aan dat in 90% van de gevallen het probleem van vermogensverlies/noodloop nu verholpen zou moeten zijn. Helaas, de auto blijft regelmatig in noodloop gaan en ik heb het idee dat het vermogensverlies alleen maar toeneemt, auto is niet vooruit te branden. Zou het iets met de uitlaat kunnen zijn? Ik vind de uitlaatgassen ook stinken naar oude olie. Of is de olie vervangen een oplossing? Graag tips/adviezen, voordat ik weer honderden euro's lichter ben aan iets wat niet gaat werken. Bij voorbaat dank !

rob1007

Geplaatst door rob1007 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan T (10) PRO, 11 jaar geleden

Nou Je Zou De Storing Moeten Weten Vaak Is De Oorzaak Dat Het Asje Van De Variabele Schoepen Vast Zit.

Groetjes Jan.

osman (0), 11 jaar geleden

Turbo uit elkaar halen schoonmaken heb ik zo vaak gedaan van een type 3b passat tdi
mvg

rob1007 (0), 11 jaar geleden

@ Jan en osman: garage heeft turbo bekeken en is niets mis mee. Ondertussen gaat de auto steeds langzamer rijden (steeds minder power) en om de 5 minuten in noodloop. Computer is uitgelezen: turbodruk probleem. Maar de turbo is in orde volgens de garage! En de drukregelaar is vervangen. Wat zou het kunnen zijn?? Auto maakt ook een gedempt geluid alsof er een kurk in mn uitlaat zit.

P. Kelder (0) PRO, 11 jaar geleden

[quote=rob1007]Wat zou het kunnen zijn??[/quote]
Indien het voertuig rijdend wordt uitgelezen had de garage binnen 10min kunnen weten waar de schoen knelt.
Zo spannend is dit allemaal niet. Ook mogelijk dat de Katalysator verstopt zit, ook dat kan men controleren / uitsluiten.

Gr. paul

rob1007 (0), 11 jaar geleden

@ Paul : dank je ! ik zal vragen of ze rijdend willen uitlezen en naar de katalysator willen kijken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.