Volkswagen golf 2 syncro: versnellings bak

Bouwjaar: 1986

ik wil graag een 1600 td in mijn syncro willen bouwen maar nu heb ik zitten kijken naar de versnellingsbak verhoudingen en daaruit blijk dat alles hetzelfde is behalve de eindverhouding wat houdt het precies in en wat kan ik er aan doen om het toch kloppent te maken

Caesar

Geplaatst door Caesar (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Als je een diesel aan een benzine bak knoopt krijg je een paar problemen, o.a. de topsnelheid. (1.8 benzine blok maakt 6800 rpm, 1.6 diesel 5250 rpm)

Zelf zou ik de eindoverbrenging aanpassen, met onderdelen uit een diesel bak. Weet alleen niet of een eindoverbrenging uit een normale bak op een syncro differentieël past. Sloop het uit elkaar en je komt er achter..... Het tandwiel op het differentieel zit geklonken, maar vw levert een revisiesetje met speciale pasbouten.

Caesar (0), 18 jaar geleden

kijk hier heb ik wat aan :D. ik heb al uit zitten zoeken dat je het differentieel tantwiel er af kan halen (ook bij syncro). maar dan zou ik dus 2 tantwielen moet veranderen toch en is het heel erg moeilijk om zon versnellings bak weer terug in mekaar te zetten ? gr Carel

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

carel

gewoon proberen, nooit bij voorbaad zeggen LUKT NIET, verleg je grensen!

win wat info, en beginnen aan die bak, je zult zien dat je er ook nog aardigheid aan krijgt.

paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.