Volkswagen Golf IV: Versnellingsbak Golf IV 1.9 SDI, bj 2001

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 SDI

Hallo,

2.5 jaar geleden een Golf 4 1.9 SDI gekocht, bj 2001, met km-stand van 202000 km. Sindsdien alleen naar de garage geweest voor banden, olie, filters en een keer distributieriem vervangen. Afgelopen weekend heeft de versnellingsbak de ziel gegeven. De km-stand staat inmiddels op 293000 km.

Nu zoek ik een versnellingsbak, alleen weet ik niet wat ik moet nemen: gebruikt, gereviseerd of nieuw. Ik heb de volgende aanboden:

gebruikt: 500 euro
gereviseerd: 800 euro
nieuw: 900 euro

Inbouwen kost me slechts 100 euro, wat zwaar mee valt.

Volgende vragen:

1. Zijn de genoemde prijzen goed?
2. Wat is verstandiger: gebruikte of gereviseerde bak (met inachtneming van de prijzen van beide)?
3. Is voor Golf 4 1.9 SDI (bj 2001) de bak met de bakcode "D.U.S" de enige bak? Ik vraag dit omdat ik nog niet 100% zeker weet of ik de bak heb van het D.U.S type omdat ik de bak nog niet eruit gehaald heb. Alle bovengenoemde bakken zijn van het D.U.S type. Maw, zijn dit de bakken die ik nodig heb?

Alvast bedankt,

kobr

kobr

Geplaatst door kobr (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan T (20) PRO, 13 jaar geleden

ik weet je bak code niet als je het zeviceplan boekje met de sticker hebt kun je het daar in terug vinden.
anders moet er bij het reservewiel nog een sticker zitten.
ik zou voor een gereviseerde of nieuwe bak gaan en daar er maar 100 euro tussen zit zou ik de nieuwe nemen.
laat gelijk de koppeling bekijken de boel is toch los kost je maar iets meer arebeid en de onderdelen.

groetjes jan.

kobr (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de reactie.

De auto staat in Duitsland, daar is nl. de bak kapot gegaan. Ik moet nog even wachten voordat de auto weer in NL is, dus kan niets controleren.

Wat ik wel had, al toen ik de auto kocht, is het licht trillen bij het wegrijden vanuit de start. Dit gebeurde dus alleen in de eerste versnelling wanneer je wegrijdt en leek erger te zijn wanneer je op een helling moest wegrijden. Echter, het werd niet erger in die 2.5 jaar, dus heb verder ook geen aandacht aan gegeven. Kan zoiets te wijten zijn aan een versnellingsbak die al aan het aftakelen was of de koppeling?

jan T (20) PRO, 13 jaar geleden

nee dat trillen ligt aan de koppeling daar zit dan een slingertje in dat voolbaar is met weg rijden.
dat heeft niets met de bak temaken dat staat los van elkaar.

groetjes jan.

kobr (0), 13 jaar geleden

De bak is sowieso kapot: geen aandrijving in de 5de versnelling (wel in 1 t/m 4) en al het olie liep er uit op het moment dat de bak uitviel. Even daarvoor reed ik over "iets" heen op de snelweg: een redelijk groot ding wat op de weg lag, maar kon niet zien wat het was. Een lichte klap was hoorbaar en ook het over iets heen rijden was voelbaar. Dit zou de boel kunnen hebben beschadigd.

Ik zal zowel de koppeling als de bak vervangen.

Groet,
kobr

stefan84 (0), 13 jaar geleden

De 5e versnelling is ook bij veel bakken los te vervangen zonder hem te demonteren, weet ff niet of dat verhaal hier ook van toepassing is..Maar 'over iets heen gereden' zou kunnen betekenen dat je een gat in de bak hebt geslagen, daardoor is de olie weg gelopen en vanzelfsprekend een paar tellen laten de bak de soep in gelopen.

Maar eens afwachten tot je de auto terug hebt,

Maar die € 100,- euro montage kosten, hou kom je aan die prijs ? Dat is ongeveer voor niks om het zo maar te zeggen..

En inderdaad, als er maar een paar euro tussen een gereviseerde en een nieuwe bak zit, zou ik eieren voor m'n geld kiezen en voor de nieuwe gaan, een gereviseerde is ook net zo goed in feite en bij een gebruikte 2e hands van Marktplaats weet je ook niet wat voor 'rommel' je koopt.

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.