Volkswagen Golf IV: Tik in motor bij belasting

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4i 16v

Goedemorgen collega's

Ik heb hier een golf IV staan met het volgende probleem, als je deze golf start dan loopt hij stationair en in deellast prima en hoor je niets, als je echter gaat rijden en je belast de motor dan begint deze luid te tikken.
Ik heb wel gelezen dat deze motoren veel last hebben van kantelende zuigers maar dit hoor je dan toch altijd, koud en warm, onbelast en belast.
De golf heeft 140.000 km gelopen.
Heb de distributie en spanrol al vervangen maar geen verbetering.

groetjes Sjaak

sjaak10927

Geplaatst door sjaak10927 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

johndoornbosch (0) PRO, 13 jaar geleden

idd een kwaal van deze motoren en ze kunnen er oud mee worden.


gr john

DarkEagle (0), 13 jaar geleden

Wat is het olie verbruik?

sjaak10927 (0) PRO, 13 jaar geleden

tja dat is een goede, de golf gebruikt wel olie we hebben hem wel eens bijgevuld. maar de hoeveelheden en bij welke kilometersstand kan ik nergens terugvinden.

DarkEagle (0), 13 jaar geleden

Gooi anders eens Forte motor reiniger er door heen. Mogelijk helpt het wat.

Heb laatst ook een auto van zijn tik afgeholpen door een keramisch bescherm goedje erin te gooien. Werkte perfect.

johndoornbosch (0) PRO, 13 jaar geleden

bespaar je de moeite en het geld,bij deze motoren slijt/verdwijnt de coating van de zuigers waardoor ze te ruim in de cilinders komen te zitten m.a.g kantelende zuigers en dat verhelp je niet met toevoegingen.


gr john

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Werk je bij een nieuw bedrijf John ? :-)

Gr Stefan

johndoornbosch (0) PRO, 13 jaar geleden

nee stefan ik ben gestopt met werken en doe alleen een beetje trouble shooting....

JWJ23 (0), 13 jaar geleden

Ga maar indd van kantelende zuigers uit, hoeft ie geen olieverbruik door te hebben, kan wel. Tikken hoor je als je de motor belast en stationair, maar bij op de motor afremmen is dit geluid weg. Doe maar geen additieven erin, kun je net zo goed water naar de zee brengen. Als je je niet stoort aan het tikken kun je er gewoon mee doorrijden, ik heb het ooit bij mn vorige auto gehad, een inca SDI en heb er gewoon nog 80000km mee doorgestampt, en toen heb ik de auto weggedaan en weet dat ie er nu weer 70000km bij heeft zonder verdere problemen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.