Volkswagen Polo: Verspringen nokkenas-ketting

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 12V

Sinds 1 jaar woonachtig op Curacao en het probleem doet zich voor bij een door mij ingevoerde VW POLO 1.2 12V, bouwjr. 2002 met 24.000 km(!) op de teller. De auto heb ik in 2002 nieuw gekocht bij Auto Maastad in Rotterdam.
Het probleem: de auto startte slecht en maakte een tikkend geluid als het eenmaal draaide. Ik ben de auto 3 weken kwijt geweest aan de officiele VW-dealer op het eiland zodat zij het euvel konden verhelpen. Echter na drie weken kreeg ik te horen dat zij de klacht niet wilden/konden verhelpen aangezien het een Duitse VW betrof en geen Mexicaanse of Braziliaanse zoals all VW's hier op het eiland.
De auto is vervolgens gerepareerd door een lokaal garage bedrijf. De ketting bleek een paar tandjes verschoven te zijn waardoor de timing niet meer goed was. De ketting is vervolgens op de juiste plek gezet en probleem was verholpen...ik was 1300 euro armer.
Maar nu drie maanden later...de auto start niet...weer naar dezelfde garagebedrijf wat blijkt: de ketting blijkt weer versprongen te zijn! Nu adviseert de monteur om de kettingspanner te vervangen. Tevens geeft hij weer aan hier twee volle dagen mee bezig te zijn wat neerkomt om 1200 gulden (600 euro!).
Wat is de kans dat een dergelijk probleem zich een derde keer voordoet? Ik sta nl. op het punt om de auto om deze reden te verkopen. Zo'n derde reparatie wil/kan ik niet meer slikken.
via Problemcar.nl zag ik mailverkeer van Rob Jansen en merkte op dat dergelijk probleem zich dus vaker voordoet bij de VW Polo's uit 2002.
Ook ik ben uit garantie, maar heb PON de eerste keer aangesproken en gevraagd om advies. Maar dat wilde ze niet geven, ze verwezen mij door naar VW-Duitsland.
Ik ben niet uit op vergoedingen(zou wel mooie zijn!), maar meer op garantie dat dit probleem zich niet een derde keer voordoet. Wat dient er vervangen te worden? Garantie kan de huidige garagehouder mij niet geven. Het is meer een "alle merken-garage". De monteur heeft wel bij BMW in NL gewerkt en lijkt mij wel vakkundig.
Graag reactie's/adviezen.
Bijvoorbaat dank.

Antillie

Geplaatst door Antillie (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

blijegeit (0) PRO, 17 jaar geleden

vervangen, de kettingspanner (en ketting), als ik me niet vergis is hier een gemodificeerde versie voor uitgekomen om dit probleem op te lossen.


mvg

Benny1078 (0) PRO, 17 jaar geleden

Klopt als ze dat set monteren ben je van dit probleem af.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.