Volkswagen Polo: rammelend/krakend/tikken geluid bij ongelijk wegdek

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.4 tdi

Hallo,

Als ik over drempels rij, over over ander ongelijk wegdek, hoor ik een rammelend krakend geluid. Lijkt van de schokbreker af te komen. Ook als de auto stil staat en beweeg hem voor op en neer, dan hoor ik dit krakende geluid ook, weet iemand wat dit zou kunnen zijn?

Groeten,

Eelco

eelco

Geplaatst door eelco (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

eelco kijk de kogels eens na en je stabilisatorrubbers.
.

groetjes jan.

eelco (0), 17 jaar geleden

[quote=jan T]eelco kijk de kogels eens na en je stabilisatorrubbers.
.

groetjes jan.[/quote]
Hallo Jan,

Naar de kogels heb ik al gekeken hier zit geen speling of iets dergelijks op, die rubbers nog niet, waar kan ik die vinden??
Hij is hiervoor ook al bij de garage geweest, zij hadden het er over dat het een homokineet was die speling heeft, de binneste homokineet is al een keer opnieuw gevet, dit omdat tie heel erg deed schudden tijdens het optrekken, dit doet tie nu nog steeds, kan dit met met mekaar te maken hebben?

Groetjes,

Eelco

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

speling is niet op te lossen door vet toe te voegen, indien speling een probleem wordt.. zou ik hem vervangen.

paul,

eelco (0), 17 jaar geleden

[quote=paulkelder]speling is niet op te lossen door vet toe te voegen, indien speling een probleem wordt.. zou ik hem vervangen.

paul,[/quote]
Hallo Paul,

Dank voor je reactie, is dit een duur geintje? Gebeurt dit vaker, Polo heeft 162000 km gereden.

Groetjes,

Eelco

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

een nieuwe homokineet kost wel een paar centjes... het beste is even naar de sloop en pak van een jong gebruikte idem motortype/bak een complete aandrijfas.. dan vallen de kosten heel erg mee, wat betreft het vaker voorkomen van een aandrijfas, is heel wisselvallig.. je kunt er geen pijl op trekken, in de meeste gevallen te verwijten door de vele stadsritjes die men veelal maakt met een kleinere auto..

paul,

eelco (0), 17 jaar geleden

[quote=paulkelder]een nieuwe homokineet kost wel een paar centjes... het beste is even naar de sloop en pak van een jong gebruikte idem motortype/bak een complete aandrijfas.. dan vallen de kosten heel erg mee, wat betreft het vaker voorkomen van een aandrijfas, is heel wisselvallig.. je kunt er geen pijl op trekken, in de meeste gevallen te verwijten door de vele stadsritjes die men veelal maakt met een kleinere auto..

paul,[/quote]
Paul,
ik zal eens gaan kijken, het is gewoon iritant en storend geluid, kan het niet zo zijn dat de schokbrekers ergens stuk zijn of dat er ergens een speling optreed, het is vooral een knoerpent geluid, net als of iets niet goed gesmeerd is...

Groet en wederom bedankt voor je reatie!

Eelco

Harry4233 (0) PRO, 17 jaar geleden

Heb ik keer meegemaakt dat een polo een kapotte lees afgberoken voorveer had, zelfde geluid zon beetje denk ik

eelco (0), 17 jaar geleden

[quote=Harry4233]Heb ik keer meegemaakt dat een polo een kapotte lees afgberoken voorveer had, zelfde geluid zon beetje denk ik[/quote]
Hoi Harry,

De veer is niet gebroken, de nieuwe homokineeten zijn besteld, het schudden van de auto wordt ook steeds erger. Hopelijk is het hierna opgelost.

Groetjes,

Eelco

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.