Volkswagen passat variant tdi: verstuivers en verbruik

Bouwjaar: 1998

hoi,

onlangs heb ik mijn lmm laten vervangen omdat ie t niet goed deed, foute waarden enzo. ik kwam daar achter omdat ik de auto had laten checken ivm hoog verbruik: 1 op 14 terwijl ik alleen maar snelweg op cruisecontrol rijd en niet harder ga dan 130.
verbruik neemt echter niet af en nu zou het volgens de garage aan de verstuivers kunnen liggen.
overigens neemt het verbruik steeds toe, in oktober 1 op 16 nu afgezakt naar bijna 1 op 13!
't is overigens een 98 tdi 90 pk met 234000 op de teller.

mijn vragen:
-kan dat?
-hoeveel meer verbruik zou dat kunnen veroorzaken
-hoe herken ik kapotte verstuivers als ik ze zie
-kost dat, nieuwe verstuivers?

alvast bedankt voor (eventuele) antwoorden.

gr. patrick

patrickvanthaar8510

Geplaatst door patrickvanthaar8510 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

paulmichiel (0) PRO, 19 jaar geleden

Patrick ga als je op het parkeerterrein van je werk staat eens rechtsaf in plaats van linksaf en ga naar Harderwijk. Daar zit Diesel Buchli en die kan je wel verder helpen. Jouw probleem is op afstand moeilijk op te lossen. Verstuivers kan je testen met een testapparaat, je kan ze zo op het oog niet herkennen.

ps heb je de 230C niet meer?

patrickvanthaar8510 (0), 19 jaar geleden

de 230C is na 100 dznd km op gas ietwat in kwaliteit achteruigegaan en ook mijn rijstijl als verslaggever was niet bedoeld voor een prachtige coupe..... nu rijdt een hobbyist in de auto en na een aantal andere gebruiksmercedessen ben ik overgestapt op de passat...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.