Volkswagen Lupo: Vervangen thermstaathuis Lupo 1.0 AHT

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0 aht

Mijn thermostaat is kapot en die wil ik zelf vervangen. Iemand een HOW TO DO IT voor mij?? Ben niet echt een technisch wonder, heb wel eens een startmotor vervangen van mijn Suzuki Vitara. Grzz Marion

cube

Geplaatst door cube (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Lupo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Volg even de bovenste slang van de radiateur, deze komt als het goed is uit op een plastic huis, samen met wat andere slangen en sensor, achter het mondje zit hij.

Controleer ook het thermostaathuis, deze sneuvelen ook nog wel eens.

Gr Stefan

cube (0), 14 jaar geleden

Bij deze motorcode AHT kun je geen losse thermostaat kopen, is altijd compleet met huis.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Volgens Behr 6.500.87.320 thermostaat met pakking, kosten amper € 20,-

Je weet wel dat hij compleet met huis te koop is, maar weet niet waar hij zit of hoe je hem vervangen moet ??

cube (0), 14 jaar geleden

Bij Brezan etc waren ze niet te koop, alleen bij de Vw dealer, kost 97 euro omdat ze alleen compleet verkocht worden. Aht motor is een skoda motor.
Ik weet ook waar hij zit maar niet hoe ik hem moet vervangen. Is het een kwestie van slangen los draaien,evt stekkers los en ding er af halen??

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Ja dat klopt inderdaad, je hoeft verder niks 'speciaals' te doen, wel even de nieuwe pakking monteren die je erbij krijgt, anders heb je kans op lekkage.

Na het monteren, start de motor, giet koelvloeistof erin en laat hem lopen tot de fan aangaat, eventueel met verhoogt toerental, vul zonodig bij, als alle slangen mooi even warm worden net zoals de radiateur, en hij binnen warme lucht blaast, is het goed, controleer het koelvloeistofpeil nogmaals bij koude motor, en vul hem af tot de max markering.

Succes..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Lupo of stel zelf een nieuwe vraag.