Volkswagen Passat: Vervuilde motor

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 turbo

Beste mensen, graag zou ik een vraagstuk op deze site willen plaatsen. Ik heb een VW Passat 1.8 turbo automaat uit 2001 en helaas zit ik al twee maanden in een vervelend traject. Het begon met een brandend lampje van het motormanagement. Als de auto in "D" staat en dus stationair draait/wacht, dan schommelt het toerental en is de auto onrustig (hij wil weg) Bij de dealer langs gegaan maar ze konden niets vinden. Een aantal weken later stond mijn vrouw met pannen langs de weg omdat er problemen waren met de olie/oliedruk. Hierop heb ik de auto naar de VW dealer gebracht. Na veel geklungel van het vervangen van luchtslangen, oliepomp, "lambersone", auto "gemaakt" terug, niet goed auto weer terug, auto "gemaakt" terug en weer niet goed, is mijn VW overgedragen aan een Audi garage en hebben ze mij verteld dat het een vervuilde motor is. Verder uitstekende service, vervangend vervoer voor vakantie ed. Status, veel excuses, eventueel geld terug van de tot nu toe gemaakte kosten en opnieuw starten met een gereviseerde of een nieuwe motor. Dit ga ik dus niet doen, dat is de auto niet meer waard...

Heeft iemand suggesties?

Vriendelijke groet,

Victor.

Victor36

Geplaatst door Victor36 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Audidriver73 (0) PRO, 14 jaar geleden

Dat schommelen zou kunnen duiden op een defect of vervuild gasklephuis maar mag toch aannemen dat men hier als een van de eerste naar gekeken heeft.

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Die had ik nog niet eerder gehoord: een vervuilde motor.
Vraag een andere dealer (die niks met deze 2 te maken heeft) eens om een second opinion.

Victor36 (0), 14 jaar geleden

Dat heb ik niet gevraagd maar ik ga er van uit dat een professioneel bedrijf de meest voor de hand liggende zaken naloopt.

[quote=Audidriver73]Dat schommelen zou kunnen duiden op een defect of vervuild gasklephuis maar mag toch aannemen dat men hier als een van de eerste naar gekeken heeft.[/quote]

Victor36 (0), 14 jaar geleden

Het schijnt ook een zeldzaam probleem te zijn. Ik heb al verschillende gesprekken met de monteur van Audi gehad. Een deskundige vent en hij zit 30 jaar in het vak en heeft het slechts 3 keer meegemaakt. 1 per 10 jaar is niet veel... Ik breng de auto binnenkort naar een andere garage. Die had het over Forte motorreiniging.

[quote=oldford]Die had ik nog niet eerder gehoord: een vervuilde motor.
Vraag een andere dealer (die niks met deze 2 te maken heeft) eens om een second opinion.[/quote]

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

Forte erin, nou gaat ie goedkomen...
het probleem zit waarschijnlijk in het injectiesysteem. je rijdt toch wel op 98 octaan benzine?

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Als je iedereen op zijn woord kunt vertrouwen kun je wel alles geloven..ook die monteur waar je over praat.

Even langs een andere garage rijden kost je enkel wat moeite,maar kan wel een hoop geld besparen.

denreijer (0), 14 jaar geleden

ik heb ook een 1.8 T LEES myn verhaal even als je wil.staat onder oliestoring van 5 seconden.myn auto ryd weer super.

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

dit is makkelijker

gr

Peco power

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

forte motorreiniger is iets anders als injectiereiniger motorreiniger gooi je in het carter injectiereiniger bij de brandstof maar dat zal je wel bedoelen denk ik[quote=Mercury]Forte erin, nou gaat ie goedkomen...
het probleem zit waarschijnlijk in het injectiesysteem. je rijdt toch wel op 98 octaan benzine?[/quote]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.