Volkswagen Golf V: Volkswagen Golf V automaat hapert

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,6 FSI

Goedenavond,

Ik heb onlangs een Golf 5 1,6 FSI gekocht, 148000 km. Tijdens mn proefrit leek alles prima, de automaat schakelde prima en vertel zag het er allemaal prima uit. Bandenprofiel, interieur, geen rare tikjes of vreemde geluiden. Echter op de terugweg ( een ritje van 60 km, dit begon na ong 10 km ) had ik bij het terug schakelen dat de auto wat haperde, ook op de cruisecontrol leek het erop of de automaat het gewoon even niet wist. Nu ben ik 2 weken verder en heb ik de conclusie kunnen trekken dat de auto bij koude motor prima schakelt maar zodra de motor warm is hapert de automaat met het terug schakelen en ook soms wat traag met opschakelen.

Voordat ik hem naar de garage van plan ben te gaan brengen zou ik er graag wat meer over willen weten, is dit een olie kwestie? Koude olie dat word warm dus dunner dus misschen daarom wat haperen? Ik ben verder maar een leek maar die klinkt redelijk logisch..

Er branden geen lampjes.

Bedankt voor de reacties,

Mvg,

Sander

Klasio

Geplaatst door Klasio (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Tiguan (0) PRO, 9 jaar geleden

is dit een DSG 6-trap automaat? of gewone automaat

Klasio (0) PRO, 9 jaar geleden

Het is een gewone automaat 6 versnellingen..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.