Volkswagen GOLF IV TDI 100 PK: Voordeel van een pompverstuiver t.o.v. common-rail

Bouwjaar: 2001

Ik heb net een golf 4 gekocht en deze maakt gebruik van pomp verstuif techniek. Wat zo hier en daar lees, heb ik de indruk dat er niet veel voordelen aan de pompverstuiver zitten. Hij verbruikt meer olie, iets hoger verbruik, en hij maakt nog meer geluid ook! Ik zit er aan te denken om mijn huidige auto te vervangen voor een 110pk diesel. Waarom zou ik dat wel/niet moeten doen?

GRoet Peter

Peter8819

Geplaatst door Peter8819 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Vraag me af of er inderdaad voordelen aan zitten. Het is zeker wel een mooi stukje techniek dat eigenlijk herontdekt is en toegepast wordt in onze heilige koe. (scheepsmotoren maken al minstens 80 jaar gebruik van pompverstuivers, er is dus niet echt iets nieuws uitgevonden)

Als de golf lekker loopt en je bent er tevreden mee zou ik hem zelf niet gaan vervangen. Denk dat het verbruik niet veel uitmaakt, het zal voornamelijk afhankelijk zijn van de bestuurder wat de motor gebruikt. Hoger olieverbruik heeft volgens mij totaal niets met de inspuittechniek te maken. Ik vraag me ook af of dit het geval is met pompverstuivers....

succes ermee

lightsomedog (0) PRO, 19 jaar geleden

Peter je hebt het over een common-rail en over het vervangen van je pv naar een met 110 pk maar die 110 pk is geen common-rail.
dus wil je een vw blijven rijden of naar een ander merk want vw heeft alleen op de lt common-rail.
is wel de bedoeling dat er later ook is de personenauto's common-rail komt maar dat zal nog wel even duren.
succes max.

Peter8819 (0), 19 jaar geleden

Ik dacht dat de 110 pk van VW een common-rail was... Maar ik wil wel graag VW blijven rijden. Maar misschien dan een 110 pk die zuiniger is en minder olie neemt en nog stiller is!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.