Volkswagen Bora: Vraagje motorstoring? VW bora 2.0 10-2001

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Goedenavond,

Ik ben nieuw op dit forum en weet dus nog niet precies hoe alles werkt. Om te beginnen ben ik ehm totaal NIET technisch aangelegt dus hier mijn vraag:

Ik heb sinds een maand een Volks Wagen BORA 2.0 10-2001 aangeschaft en had er zon 2500 km gereden toen ik in ene het motorstoringslampje zag branden. Ik ben daarop gisteren ff naar de garage gegaan. Ik merk naar mijn weten niet echt iets aan t rijden? En dus dacht ik het zal wel een sensortje zijn oid. nu kwam er een code uit die mij is ontschoten kwam er iig opneer: onregelmatig katylisator? De beste man dacht aan een miniscuul luchtlekje ofzo. Maar hij zei dat ie op dat moment gewoon goed liep dus hoorde zo 1 2 3 niks. Maargoed het kon nog altijd een sensortje zijn dus zei hij: Ik wis de storing die is dus gestopt met branden vanaf dat moment. Hij zei als ie weer gaat branden moet je maar bellen voor ´n afspraak. Nu heb ik er ongeveer weer 200 KM mee gereden veel vooral omdat ik het graag weet of dat die weer aan zou gaan zodat ik meteen een afspraak zou kunnen maken met de garage. Nu is het lampje na 200 km nogsteeds niet meer gaan branden. Als er echt iets aan de hand was hoelang hoeveel KM zou het ongeveer moeten duren voordat het lampje weer ging branden? En hoe kan ik nu het beste handelen? Ik zit nu de hele tijd op elk hobbeltje en stootje te letten maar das natuurlijk onzin want je voelt altijd wel iets van het wegdek. Dus dit is geen relaxte manier van rijden maar wetende dat het misschien wel helemaal niks is zou t zonde en raar zijn m nu te laten onderzoeken voor weetik hoeveel geld zonder dat er nu iets duidelijks mee aan de hand is? De auto heeft 150.000 gelopen.

Als iemand mij hierop antwoord zou kunnen geven?
Hardstikke bedankt alvast.
Groetjes

rgtje

Geplaatst door rgtje (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Bora? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

moderator (0) PRO, 11 jaar geleden

Als er echt iets aan de hand is, gaat het lampje gelijk weer branden of binnen een paar kilometer.
Kan inderdaad een of andere sensor zijn die toevallig net even iets buiten z'n bereik is geweest en daarom een code heeft gezet. Geen paniek dus.
Gaat het lampje weer branden, zou het best een andere storing kunnen zijn. Het is dus niet zo dat dit lampje altijd dezelfde storing meldt. Gewoon weer laten uitlezen dan en overleggen met de garage wat te doen.

rgtje (0), 11 jaar geleden

Bedankt! Ik hoop dat het dan inderdaad wel meevalt. Dat ik niet ´n auto heb gekocht met n ziekte erin. Kan natuurlijk ook altijd bij ´n 2e hands. Wij hebben vroeger een land-rover freelander gehad. En de ellende die we daar mee hebben gehad(nieuwe auto) was zo ontzettend groot dat ik er nu echt niet vrolijk meer van wordt. Haha.

Groet

dupl-u-7384-5dd1494e36dca+Johnny Bult (0), 11 jaar geleden

Ik heb ook zo'n auto met 2.0 benzine. Bij mij is de katalysator vervangen vorig jaar bij 130000 km. Na 1e storingslamp duurde het ong 1000 km voordat hij dezelfde storing aangaf. Dat heeft met meetwaardes te maken. Mijn storing was werking cat te gering. Originele nieuwe eronder sindsdien goed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Bora of stel zelf een nieuwe vraag.