Volkswagen Polo 2011: Vreemd geluid onder de motorkap bij stationair en lage toerentallen.

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 66

Sinds een tijdje (ik weet niet precies hoe lang) valt ons een vreemd geluid op als de motor van onze Polo draait. Soort geklop. Ik ben toen eens onder de motorkap gaan neuzen waar het vandaan komt en het komt uit een onderdeel dat blijkbaar geen klop geluid maakt maar wel constant een zoem geluid dat binnen word waargenomen als geklop. Ik denk dat er een motortje of zo inzit dat om de seconde of zo eventjes kort aangaat en dan meermaals achter elkaar. En voornamelijk bij koude motor. Ik heb er foto's van gemaakt die zal ik zo proberen bij te voegen.

Als ik op de nummers (4011464A) google die erop staan zou het moeten gaan om een turbo druk regelaar.

Nu is mijn vraag is dit normaal gedrag of is er iets mis?
Moet ik hier iets aan (laten) doen?
Eventueel dat ding vervangen?

De auto rijd verder tiptop ik merk geen verschil in performance of zo.

Giel64

Geplaatst door Giel64 (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

xc70 amsterdam (0), 2 jaar geleden

Het zoemende geluid zou misschien de pomp van de mechatronica kunnen zijn. Als deze een beetje lek is dan moet de pomp heel hard werken en gaat de accu snel leeg.

Giel64 (0), 2 jaar geleden

Ik twijfel eigenlijk niet over waar het geluid vandaan komt ik weet vrij zeker dat het onderdeel waarvan ik foto's en onderdeel nummer heb toegevoegd de oorzaak van de geluidjes is.

Ik weet echter niet 100% zeker waar het onderdeel voor dient en of het gedrag (bij koude motor) als normaal moet worden gezien of dat ik hiernaar moet laten kijken? Misschien is het geluidje en het gedrag van dit zoemende onderdeel wel heel normaal en is er niets aan de hand als dat zo is zou ik dat graag weten dan kan ik het los laten.

Als het onderdeel op mijn foto's inderdaad de mechatronica pomp is dan zou die theorie op kunnen gaan. Maar als ik de nummers opzoek die op dit onderdeel staan dan schijnt het de turbo druk regelaar te zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.