527 bezoekers online

Volkswagen POLO: Vreemd motor geluid

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: ATD, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 74

Goedemorgen allemaal , sinds enkele weken zit er een soort klop in de motor bij optrekken in de 3e vesnelling(licht hoorbaar) en in 4e en 5e versnelling goed hoorbaar. Motor trekt goed,geen abnormaal olieverbruik of andere storingen.Herkent iemand deze klacht of heeft dit zelf gehad.
Graag jullie reactie en alvast bedankt.

polonaise9N

Geplaatst door polonaise9N , lid sinds 8 jaar geleden

5 Reacties

polonaise9N, 7 maanden geleden

Wat meer info bij bovenstaande. Geluid is hoorbaar bij gas geven vanaf ca. 1800 rpm en stopt wanneer de snelheid bereikt is ,dus bij constante snelheid is het niet hoorbaar. Rara wat is de oorzaak.?

ferdinand, 7 maanden geleden

Neem het geluid eens op met je telefoon en plaats het hier.Dat kan verhelderend werken.
Ferry

Ralf_Jensen PRO, 7 maanden geleden

Eerst indruk, is een aandrijfas die je hoort. Komt het werkelijk vanuit de motor, of de aandrijving? als het geluid er is, en je trapt de koppeling in, is het er dan nog steeds?
Echter met jou summiere omschrijving blijft het lastig om op afstand te beoordelen.

polonaise9N, 7 maanden geleden

De door Ferdinand gevraagde geluids opname was dusdanig onduidelijk dat we daar niks aan hebben. Ik heb nu een afspraak bij de garage(VW) en laat de uitslag wel even weten.

polonaise9N, 7 maanden geleden

Vandaag de uitslag van de garage gekregen en het bleek inderdaad in de aandrijving te zitten die het geluid maakt. Oplossing 2 nieuwe aandrijfassen compleet met homokineten.
Dus ff slikkken maar dan is ie ook weer zgan.
Dank voor jullie adviezen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.