Volkswagen Golf III : Vw golf 1.6 1996 extreem brandstof verbruik

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Ik ben sinds kort in het bezit van een Golfje 3 met een 1.6 benzine motor. Het lijkt mij dat deze zuinig zou moeten zijn, maar in de praktijk rijdt ik 1 op 6.8 ... Mijn rijstijl is normaal en de bandenspanning is goed. De garage heeft de pakking tussen de katalysator vervangen. Ook mankeert er niks aan de uitlaat. Heeft iemand een idee wat het zou kunnen zijn? 1 op 10 moet me haalbaar lijken?

zegmaarMitchell

Geplaatst door zegmaarMitchell (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

zedin (0), 11 jaar geleden

zijn de lambda sondes in orde.lucht filter
benziene leidingen gecontroleerd
auto uitlezen zou ook meer vertelen

go-tje (0), 11 jaar geleden

Zou inderdaad beginnen met controle op lekkage. Dit treedt soms alleen op tijdens het rijden als alles goed warm is en er veel in de tank zit. Dit is mij ooit gebeurd; ik liet toen onderweg een spoor van druppels na. Dus stop onderweg eens en kijk of je daar iets van kunt ontdekken en of er ergens druppels onder de auto hangen.

zegmaarMitchell (0), 11 jaar geleden

De lambda is gecontroleerd en is goed. Ook heb ik de auto laten uitlezen, waar niks in naar voren kwam.. Uitlaat lekt niet......

go-tje (0), 11 jaar geleden

Lekkage van benzine heeft niet met de uitlaat te maken, maar met de tank en de leidingen.

primera p11 (0), 11 jaar geleden

Wel goed gemeten?.
Vol gegooid,leeg rijden,weer volgooien en dan het aantal km's door het aantal getankte liters gedeeld.
Dan heb je een goede indicatie.

go-tje (0), 11 jaar geleden

Zo'n verbruik kun je eigenlijk alleen verklaren als je voortdurend in de stad van stoplicht naar stoplicht rijdt of als de wagen in noodloop is.

Als de auto in noodloop is zou het storingslampje moeten branden. Aangezien je daar niets van vermeldt, ging ik er van uit dat de auto niet in noodloop is. Maar mogelijk is dat lampje stuk, of ... is het verwijderd? ...
Brandt het motorstoringslampje als je het contact aanzet?

Maar anders toch controleren op lekkage. En inderdaad: goed meten natuurlijk, liefst meerdere keren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.