Volkswagen Polo: Vw polo 1.2 9n start niet

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Ik heb een polo 1200 3 cilinder die niet start,heb geen vonk,geen spanning op de benzine pomp.en de auto is ook niet uit te lezen,naar mijn mening geen spanning op de ecu, heb inmiddels de accu vervangen,de massakabel nagekeken,de hoofdzekeringen gecontroleerd,benzinerelais vervangen,Bep sensor vervangen,iemand een idee wat het nog kan zijn,de bobines zijn ook goed,

Zavanio

Geplaatst door Zavanio (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

kaleido 1 (1580) PRO, 8 jaar geleden

Geen breuk in de aansluitingen op de plusklem van de accu ?

jan5047 (0) PRO, 8 jaar geleden

Hij start wel maar slaat niet aan dus, transponder systeem sleutel herkenning, niet zomaar dingen vervangen , dat kost enkel maar geld

bert klein (85) PRO, 8 jaar geleden

Achteraf ingebouwde radio , radio even afkoppelen daarna wel uit te lezen .
Zou beginnen met de nokkenas timing te kontroleren,gebeurt wel es dat de ketting een tand verspringt bij te ruime ketting.
Bij onjuiste timing is de curve te groot tussen de bdp en nokkenas sensor , dan heb je geen vonk en de inspuiting wordt buiten werking gesteld.

Vr gr. Bert

Zavanio (0), 8 jaar geleden

Hallo,heel hartelijk dank voor de tips,pluspolen can accu gecontroleerd,de rest ga ik doen,zodra ik iets weet laat ik jullie wat weten,mvg zavanio

ricky (0) PRO, 8 jaar geleden

Geen spanning op de pomp zeg je en geen vonk? Dus brandstofleiding los aan voorzijde en dan starten dan komt er niks uit?
ALLE aanwezige zekeringen zijn heel?
Is alleen de motor niet uit te lezen of kan je geen enkel ander regelapparaat uitlezen?
Spanning op de pomp en een vonk zou je sowieso moeten hebben of de ketting nou wel of niet op tijd staat want tijdens het starttoerental gaat hij niet al de inspuiting en ontsteking uitschakelen, dat gebeurd pas veel later als motor eenmaal zou lopen op bv 2 cilinders ipv 3.
Mogelijk iets mis met de voedingen/massa's van motorregelapparaat want die bepalen of je hem kan uitlezen en die bepaald ook of er wel of geen vonk en brandstof komt. Kan varieren van contactblokje tot aan draadbreuk oid.

Zavanio (0), 8 jaar geleden

ik kan in de bedrading niets vinden,ik weet ook niet hoe ik de starblokkering kan omzeilen,volgens mij is deze alleen uit*programeerbaar uit de ecu.dus als ik heb niet kan uitlezen,kunnen ze dus ook niet de blokkering uitprogrameren,anders kon ik mischien kijken of de staronderbreker niet weigert.maar ik denk dat dit niet kan,anders moest ik toch spanning op de ecu hebben,vandaag ga ik de radio eens loskoppelen of ik dan kan uitlezen,ik krijg nu helemaal geen communicatie.

ricky (0) PRO, 8 jaar geleden

Als het aan de startonderbreker ligt dan slaat hij altijd aan maar ook gelijk weer af na 1 sec, doet hij dit niet dan probleem niet in de startonderbreker zoeken.

Zavanio (0), 8 jaar geleden

beste heren.
ik bedank me heel erg voor jullie oplossingen.ik ben de voedingen naar de ecu na gaan kijken en daar zat een stekker los.nu loopt de wagen weer prima,heb even de storingen gewist'*,vraag me alleen af hoe zoiets kan.hartelijk dank.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.