Volkswagen Polo: Gereviseerde versnellingsbak schiet uit 5e versnelling

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 inj

Afgelopen maandag heeft een maat van me de bak onder mijn polo vervangen. De bak die er nu dus onder hangt is een gereviseerde 085 bak met bakcode AHD incl. nieuwe koppelingsplaat en druklager. Auto schakelt weer perfect zonder bijgeluiden er is alleen 1 maar en dat is dat tijdens het rijden de bak soms zomaar uit zijn versnelling schiet. Nu lees ik via de diverse fora verhalen over versleten naaldlagers en synchromeshen, maar deze zijn bij mijn bak allemaal nieuw. Ik vermoed dus dat het hem in de afstelling zit van het schakelmechanisme, maar wat? Het inelkaar zetten van het schakelmechanisme kan volgens mij niet echt fout. Wat hebben we over het hoofd gezien?

Edit;
Vandaag nog eens een bekeken.
Motorsteunen lijken in orde, motor kantelt ook niet extreem. Schakelmechanisme nogmaals losgehaald en vast gezet. Mechanisme valt goed in mekaar, ook bij het inschakelen van alle versnellingen voel je de versnelling duidelijk in klikken. Olie zit er ook voldoende op. Eerder wat teveel dan tekort. Begin toch te denken dat de oorzaak in de bak zit, maar waar moet je dan zoeken in een gereviseerde bak? Lagers en synchromeshen zijn nieuw, tandwielen gecontroleerd en schoongemaakt, waren allen nog in zeer goede staat...

Het uit de versnelling schieten gebeurt niet heel vaak. Meestal alleen in de 5 en dan vooral bij onbelaste motor, bijvoorbeeld bij uitrollen voor verkeerslichten. Bak schiet dan een beetje half tussen ingeschakelde versnelling en vrij, wat dus resulteert in tandjes poetsen. Bak laat zich overigens na het uitschieten wel weer direct en probleemloos inschakelen alsof er niets gebeurt is. Ik weet het effe niet meer. Iemand nog ideeën?

Vincent86c

Geplaatst door Vincent86c , lid sinds 5 jaar geleden

3 Reacties

P. Kelder PRO, 5 jaar geleden

Vincent

Indien het mechanisme goed staat afgesteld dan blijft de schakelbak over, dan zit er iets niet goed.

Gr. paul

Vincent86c, 5 jaar geleden

Is dit te bereiken achter de zwarte kap in de bakcwaarcde 5e versnelling achter zit? en wat kan je daar precies aan afstellen?

[img]http://www.g40.nl/smf/index.php?action=d...[/img]

Vincent86c, 1 jaar geleden

Bleek inderdaad afstelling te zijn in de bak. Opgelost

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.