Volkswagen Polo: vw polo houdt in en stotterd

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

een goede dag

bij deze heb ik een vraag over een vw polo uit 1996 met een 1.4 motor
deze motor slaat momenteel slecht en raar aan als deze koud is.
vervolgens ga je rijden en stotterd hij heel erg als je dan de snelweg op gaat trekt hij ook niet op hij gaat door tot 5000 a 5500 in versnelling drie vervolgens versnelling 4 tot +/- 4000 toeren en in zijn 5 gaat hij redelijk tot de 120 km/h maar niet als hij normaal zou moeten gaan 120 km/h naar 130 km/h is een drama dit haalt hij helemaal met pijn en moeite kortom hij houdt echt heel erg in.

wie heeft hier een antwoord?

ook het gas klephuis ziet er overgens nog goed uit.

ik hoor graag tips.

mvg corné van seters

coupetje21

Geplaatst door coupetje21 (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

riennoot (0) PRO, 12 jaar geleden

is het asje van de onteking, verdeler uitgesleten?

Siem Bijman (140) PRO, 12 jaar geleden

Kan inderdaad het asje zijn en verder ook een probl;eem met de temp.sensor. Deze kan een verkeerd signaal afgeven. Gaan vaak stuk en geeft geen foutkode. Uitlezen van de temperatuur met scanner geeft je duidelijkheid. Verder komt het voor dat een inlaatspruitstuk pakking lek is, maar dat lijkt me hier niet de oorzaak.

marcel7031 (0) PRO, 12 jaar geleden

Timing? Wil je de compressie eens meten? Benzinedruk?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.