Volkswagen Polo: VW Polo schorsen ivm een wereldreis

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3 cilinder

Hallo,


Onderstaand zien jullie een stukje uit mijn digitale polismap van KNMV Verzekeringen / WA verzekering van mijn auto.

Omdat ik dus ( as MAANDAG! ) een jaar op reis ga, heb ik mijn Polo gestald bij een kennis.
Ik schors hem uit de belasting en wou dit ook doen bij de verzekering ( KNMV had mij dit telefonisch gezegd dat dit kon ).
Maar nu ik onderstaande lees, ben ik in de war?????
Mag hij nu wel of niet uit de verzekering?

Weet iemand raad?? Ik heb alleen maandagochtend nog om e.e.a. na te gaan en te regelen!!!

( dat komt doordat schorsen pas op de laatste dag ( waneer hij gestald is dus ) mag gedaan worden.... vandaag dus. En nu ik dat aan het doen was, las ik de onderstaande mededeling dus pas )



Verzekering tijdelijk stopzetten

Met onderstaand formulier geeft u aan dat u uw verzekering tijdelijk wilt stopzetten. De premie en bonuskorting blijven gedurende drie jaar na het tijdelijk stopzetten van de verzekering gereserveerd. Dit betekent dat wanneer u binnen drie jaar een nieuw voertuig ter verzekering aanbiedt, de verzekering wordt voortgezet op basis van uw huidige percentage bonuskorting. De premie wordt dan volledig verrekend. Biedt u geen nieuw voertuig ter verzekering aan, dan vervalt het recht op bonuskorting en het recht op verrekening van premie.

Wij willen u erop attenderen dat als het kenteken op uw naam staat, u als kentekenhouder verplicht bent een WA verzekering aan te houden, ook al staat het voertuig niet op de openbare weg. De RDW controleert dit. Is het kenteken op de opzegdatum nog niet van uw naam afgeschreven en u heeft geen andere WA verzekering afgesloten, dan riskeert u een boete.




Groet,
Sabine

SabineA

Geplaatst door SabineA (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

moderator (0) PRO, 11 jaar geleden

Indien de auto geschorst is, ben je vrijgesteld van wegenbelasting, apk en de verplichting om de auto verzekerd te hebben.
Daar staat dan wel tegenover dat, wanneer er toch iets gebeurt met de auto tijdens de stalling, je ook geen recht heb op verzekeringsgeld.
Schorsen doe je op het postkantoor. Je krijgt dan een nieuw deel waar je naam op staat met de vermelding erbij tot wanneer de auto geschorst is.
Kan zijn dat de verzekering eventueel een kopietje hiervan wil zien maar meestal is een belletje voldoende.
De auto mag tijdens de schorsing niet op de openbare weg gestald of geparkeerd zijn.
Komt/staat de auto wel op de openbare weg, dan dient de auto inderdaad verzekerd te zijn.

audia4 (0) PRO, 11 jaar geleden

schorsen kun je gewoon thuis met je digid in combi met een ideal betaling doen.... op de site van de rdw vind je uit hoe het werkt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.