Volkswagen Scirocco: VW Scirocco mod 2009 - niet meer mee te rijden

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 TSI 160pk DSG

Beste,

Vorige week ging tijdens acceleren (invoegen) bij 4000 toeren, circa 90/100km het gaswaarschuwingslampje knipperen (oranje lampje met motort icoontje). Knipperen stopte na 10-15 seconden. Melding was reproduceerbaar. Dag erna opnieuw op snelweg gereden en flinke dot gas gegeven. Lampje ging wederom branden, en bleef nu branden. Naar dealer. Geen meldingen opgeslagen in geheugen. Adviseerde te wachten en later terug te komen. 's avonds nog een keer probleem gehad en gemerkt dat auto licht schokte bij accelereren en niet lekker liep. Op enig moment na tijdje gereden te hebben, verdween het probleem en was merkbaar dat auto niet meer schokte en accelereren prima verloopt.
Begin deze week in ochtend probleem idem. Bij gas geven 70/80km/h ging lampje knipperen, na wat gas te hebben gegeven ging ook het EPC lampje branden. Merkte op dat bij accelereren auto inhoudt (schokt). Daarna gemerkt bij stationair dat auto zeer schokte. Melding: Engine Fault - workshop. Naar dealer. 4 storingdmeldingen. Auto is op minder cilinders gaan lopen. Monteur heeft software update uitgevoerd, mocht niet baten. Auto bleef schokken; valt niet mee te rijden. Men vermoedde dat er problemen waren met de brandstofpomp. Onderdeel is besteld en vandaag erin gezet, maar hiermee is probleem niet mee opgelost. Auto staat nu al 3 dagen bij dealer met maar 30.000 km op teller. Momenteel wordt importeur PON ervoor benaderd.
Iemand een idee wat er nog meer kan zijn?

Alvast bedankt

fabian@huizeotten.com

Geplaatst door fabian@huizeotten.com (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Scirocco? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

ik zou eens compressie meten we hebben al twee golfs gehad een opgevoerd en een stevige rijder waar een zuiger rand verbrand was en de motor op 3 cilinders liep in beide gevallen moest er en nieuwe motor in.

groetjes jan.

fabian@huizeotten.com (0), 14 jaar geleden

Hallo Jan, bedankt. Auto is niet opgevoerd en een stevige rijder ben ik niet. ben super zuinig op de auto. Natuurlijk, ik rijd niet overal de max. snelheid en de sportstand wordt wel eens gebruikt, maar continu scheuren zit er bij mij niet in.

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

nou dan ben ik toch benieuwd wat bij jou de oorzaak is.

groetjes jan.

Benny Vee (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik denk dat je cilinderoverslagen in het storingsgeheugen had staan.
Is voor dealer met of zonder de importeur om dit op te lossen.
Ik heb hiervoor al verschillende oplossingen voor meegemaakt zoals verstuivers-bougies-bobine's en inderdaad ook al een zuigerveer die vast was gebakken en de cilinderwand had beschadigd maar in dat laatste geval zal de motor altijd op 3 cilinders lopen.

volkswagen1802 (0) PRO, 14 jaar geleden

Er zijn inderdaad verschillende oplossingen voor dit probleem zoals Benny al zei.
We hebben laatst ook 4 bougies en bobines vervangen en het probleem was opgelost.
De problemen met de zuigerveren hebben wij nog niet gehad.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Scirocco of stel zelf een nieuwe vraag.