Volkswagen Touran: vw touran 1.6 fsi gaat niet harder dan 140

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 fsi

hallo forumleden,

Ik zit met een probleem mijn touran 1.6 fsi gaat niet harder dan 140 met ingetrapte gaspedaal. tot 100 gaat hier goed daarna gaat het minder. Dit was eerst niet zo, auto uitgelezen geen storingen!?. voor de vakantie was het niet zo het is na de vakantie gebeurt. zo'n 8.000 km gereden km is nu 255.000 en als je hem start hoor je 5 seconden een ratel geluid trrrr. ik denk zelf dat het de ketting is.

ertugrul54

Geplaatst door ertugrul54 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Dat ratelgeluid komt hoogstwaarschijnlijk inderdaad uit de ketting. Waarschijnlijk is de ketting opgerekt en is ook de nokkenasversteller versleten en in combinatie veroorzaken ze dit geluid maar kan ook alleen aan de versteller liggen of alleen de ketting, dat weet je ps bij uitgebouwd distributiedeksel maar de ervaring leert dat je de ketting en spanner en versteller tegelijk moet vervangen.

Denk dat dat inhouden niet aan de ketting ligt want dan zou hij versprongen moeten zijn oid en dan heb je wel een storing in het systeem staan en jij leest geen storing uit dus denk dat dat aan wat anders ligt. Misschien een verstopte katalysator oid.
Hoe loopt de motor stationair? Gewoon soepel op 4 cilinders of schudt hij en klinkt hij anders?
Als je in z'n vrij een dot gas geeft, komt hij dan gelijk op toeren of klinkt het alsof hij moe is? Dus klinkend met tegenwerking op toeren komen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.