Volkswagen Touran: Waar zit de thermostaat van een 2005 1.5 Touran

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Ik krijg foutcode P1293, deze zou ee defecte thermostaat kunnen zijn. Ik begrijp dat het een bijzondere (dure) thermostaat is. Ik kan het echter niet zo snel vinden. Kan iemand mij zeggen waar deze verstopt zit

Geplaatst door

ptrustfull1 (100)

al 17 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Deze zou zijkant cilinderkop moeten zitten in het waterhuis links als je in de auto zit, net onder de egr klep en boven de bak.
Neem aan dat je de BLF of de BAG motor hebt? Staat in boekje sticker eerste bladzijde of sticker bij reservewiel.

ricky 10
badge

10 jaar

Deze zit aan de voorzijde van het blok onder het inlaatspruitstuk. Thermostaat gaat niet zo snel stuk maar wel de sensor er in. Om erbij te komen moet de dynamo verwijderd worden en een deel van het inlaatspruitstuk.

Voorzijde blok is dan geen elektronische thermostaat maar een mechanische voor wat ik me ervan kan herinneren maar ja eerst moet de topic starter maar een keer gaan reageren..

ricky 10
badge

9 jaar

Ik heb het zelf verwisseld en bij dit type motor zit het inderdaad onder het inlaatspruitstuk aan de voorzijde van het blok. De sensor geeft de foutcode

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.