Volkswagen golf 4: water onder voorstoelen en achterstoelen vw golf

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Een tijd lekte water in mijn auto, dit was dan merkbaar onder de voorstoelen en achterstoelen.
Mijn auto heeft een zonnedak en de afvoerkanalen zaten verstopt.
Het rubber van het zonnedak is niet waterdicht en bij een oudere auto gaat dit lekken, het water gaat dan aan weerszijden aan achterzijde zonnedak langs een slangetje en komt zowel links als rechts achter de achterlampen terecht in de bumper en daar zit dan de verstopping, even met luchtdruk de verstopping verhelpen en het probleem is weg.
Maar er kwam nog steeds water in mijn auto onder de voorstoelen en achterstoelen, de paravan? schoongemaakt, en er zitten afvoergaatjes aan weerszijden onder aan de portierbevestiging. Even controleren of deze wel open zijn.
Dan zijn er nog afvoerslangetje te vinden als je de voorportieren opent en dan tussen de twee scharnierpunten. Deze behoren ook open te zijn, je kunt ze iets afknippen, het gat is dan groter en je krijgt niet gauw opnieuw een verstopping. Dit zijn overigens de afvoerslangetjes die links en rechts naar voorzijde zonnedak gaan.
Verder kan de afdichting van sierstrippen niet goed zijn en lekt er water naar binnen.
Ook kan er water langs de deurpanelen op metalen plaat achter bekleding waar raammechanisme op zit naar binnen komen. Deurbekleding er af en kitten.
Een tijdje terug wist ik nog niks van bovenstaande, maar nu gelukkig wel!
Ga je naar de garage dan vertellen ze je niet waar die afvoerkanalen zitten en je krijgt een hoge rekening van hun als je het door hun laat oplossen.
Dit wou ik even kwijt en als er water onder de achterstoelen zit, dan zit er ook water onder de voorstoelen! voel maar onder de bekleding.

Succes met het oplossen van uw waterlekkage in uw auto.

ajodo

Geplaatst door ajodo (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Audidriver73 (0) PRO, 16 jaar geleden

Meestal lekken deze langs de deurpanelen op metalen plaat achter bekleding waar raammechanisme op zit.
Komt ook voor bij seat toledo/leon.

Santa (0), 16 jaar geleden

Gebruik de zoekfunctie hier maar eens. Oplossing is al meerdere malen beschreven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.