Volkswagen Golf V: wazige start problemen golf 5

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

hallo allemaal,

de auto van mij vader een golf 5 uit 2006 heeft het volgende probleem alsl hij de auto wil starten dan doet hij het af en toe niet dus sleutel omdraaien alle lampjes gaan aan maar er gebeurt niks geen klik helemaal niks.
er zit ook geen regelmaat in het is gewoon soms tijdje goed of soms wel 2 keer achter elkaar.
meestal moet ie dan even wachten of een paar keer proberen dan start ie weer, de reserve sleutel gebruiken heeft ook geen zin want dat levert het zelfde probleem op.
de auto heeft bij 18000km een nieuwe startmotor gekregen omdat de dealer dacht dat dat het washij heeft nu 22000km gedraaid en het probleem doet zich nog steeds voor.
de dealer heeft ook de auto uit gelezen en kunnen geen fouten vinden en zeggen ook sorry we kunnen niks vinden dus zit me vader met een auto die af en toe niet wil starten dit betreft een vw garage waar ook de auto toen der tijd nieuw gekocht is.
ik hoop dat iemand dit probleem al eens heeft meegemaakt en ons zou kunnen helpen te adviseren te doen

mvg walter

hoffmann

Geplaatst door hoffmann (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

hoffmann (0), 12 jaar geleden

niemand die dit eerder heeft meegemaakt?

kaleido 1 (1630) PRO, 12 jaar geleden

Op het moment dat hij niets doet meet dan eens op de startmotor of daar op de 15+ (dunne draadje) spanning komt.
Het zou uit het startblokje achter het contactslot kunnen komen.
De storing heeft zich nooit voor gedaan terwijl hij bij de garage stond?

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

snap die garage niet, maar goed dat is niet ons probleem, inderdaad doe eens wat Ferrie zegt komt daar geen spanning op dan bij contactslot meten, wel spanning kijk dan of de verbinding bij de starter goed is zet er anders om te proberen rechtstreeks spanning op van de accu, let op auto vrij en op de handrem

hoffmann (0), 12 jaar geleden

ok dankje wel dan gaan we dat proberen het lastige is alleen het doet zich niet altijd voor dus eerst afwachten wanneer het weer gebeurt.
bij de garage is dit trouwens nog nooit gebeurt dus zijn aan de hand van mij vaders verhaal de startmotor toen gaan vervangen

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Op het moment dat hij het niet doet maar alle lampjes branden dan wel met contact aan en ook de verlichting (dimlichten en grootlichtsignaal) branden gewoon goed dan moet ten minste de startmotor iets van leven tonen tijdens sleutel omdraaien, zoniet dan ligt het probleem in de bedrading van en naar de startmotor, kan verschillen van contactblokje achter contactslot tot een slechte massakabel van blok naar carosserie of van carosserie naar min accu. Wat ook nog wel eens voorkomt is een slechte accu met soms een kortgesloten cel waardoor je dezelfde problemen krijgt maar dat komt niet heel vaak voor.

hoffmann (0), 12 jaar geleden

startmotor doet dus helemaal niks geen klikje of wat dan ook accu is wel doorgemeten door de garage en was goed zeiden ze misschien kan me vader uit voorzorg toch gewoon accu vervangen hij zit er tenslotte al vanaf 2006 in.het contact blokje is dit zelf makkelijk te vervangen?overigs vind ik het raar dat de garage zelf niet met zulk soort mogelijk oplossingen komt. betreft hier echt een officiele vw dealer in delft.het probleem heeft zich de laatste paar dagen nog niet voorgedaan dus dat maakt het zoeken uiteraard wel moeilijker

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

De accu vervangen na 5-6 jaar kan idd geen kwaad, dat zou ik dan ook gewoon doen en mocht die accu toch een kortgesloten cel hebben dan is dit meestal soms en dus als hij het goed doet en je gaat hem doormeten dan is hij ook goed op dat moment, dat is het lullige daarvan maar of dit echt je probleem is....
Contactblokje is makkelijk te vervangen als je ervaring hebt met dit soort dingen, dat weet ik dus niet maar ik denk denk ik een bedradingsprobleem. Als het goed is zie je een dikke zwarte massa kabel lopen als je voor de auto staat aan de rechterzijde die gemonteerd zit aan de versnellingsbak en dan naar de carosserie gaat. Ze willen nog wel eens stuk zijn en als je er dan redelijk hard aan gaat trekken dan laat hij los, en mocht dat gebeuren dan is dat het probleem. Met zo'n klacht als dit moet je toch zelf verschillende diverse delen gaan conroleren en gaan meten om tot iets te komen.

Goede jaarwisseling trouwens zometeen!

kaleido 1 (1630) PRO, 12 jaar geleden

Ik heb soms het idee dat ze tegenwoordig liever lui dan moe zijn bij diverse garagebedrijven , om te reageren op de reactie van dhr. hoffman 17.12.
Ik lees dit vaker in de diverse reacties , ze kunnen toch gewoon geld verdienen en niks is beroerder dan een ontevreden klant.
Je moet soms verschrikkelijk doordrammen om iets gedaan tekrijgen, denk dat ze het nog steeds erg goed hebben hoezo recessie.
Geld uiteraard niet voor alle bedrijven .

In iedergeval allemaal een storingsvrij 2012 gewenst.

hoffmann (0), 12 jaar geleden

ok dankje wel voor de info en jullie ook allemaal een goede jaarwisseling ik kom hier uiteraard nog op terug

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.