Volkswagen Sharan: Wie, o Wie kan en wil mij helpen, zit echt met de handen in

Bouwjaar: 2000

Best mensen,

Ik ben in het bezit van een sharan TDI rode D en rode I met 115pk en deze is uit het jaar 2000.

Laatst was ik aan het rijden met de auto, op een gegeven moment (onder het rijden bij ongeveer 100km/h) viel de motor stil en ging de gloeispiraal effe branden daarnaa reed de auto weer gewoon door, maar na een paar kilometer verder weer het zelfde probleem.

Na dat ik bij de garage de grote beurt heb laten doen, hebben ze ook die storing uit gelezen, het was de nokkenas sensor.

Nadat een werknemer een proefrit gemaakt had met de mededeling dat het allemaal goed was ging ik naar huis, maar een dag later weer het zelfde probleem, weer uitlaten lezen maar nu kwam er geen storing naar boven, nadat de auto een week daar gebleven was kon ik de auto weer op halen, ze hadden de PC (ik weet de goede naam niet meer) gereset, nou dus ik weer naar huis, en ja hoor, de eerste dag alles goed, de tweede ook maar na precies een week was het weer zover weer de zelfde storing.

Maar intussen is er weer een nieuwe storing bij gekomen die ze ook niet uit kunnen lezen.

Bij deze storing (gaat eerst de hier boven genoemde storing vooraf)
het oliekannetje gaat knipperen met een 3x piep alles valt weg kilometerteller toerenteller en laats ook nog de temperatuur meter, maar als ik de auto niet snel in een lageregang zet dan blijft hij uit en dan krijg ik hem niet meer aan het ralai (109)blijft hangen, is inmiddels ook vernieuwd, maar de auto blijft het nog steeds doen.

Wieowie kan wil mij raad geven, mijn dank is zeeeeeeer groot

met alvast de vriendelijke groeten van, Wim.

dupl-u-12794-5dd148ad0bcfb+knelissen

Geplaatst door dupl-u-12794-5dd148ad0bcfb+knelissen (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Sharan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Is de nokkenassensor vernieuwd?

dupl-u-12794-5dd148ad0bcfb+knelissen (0), 19 jaar geleden

Hoi Roel,

Bedankt dat je zo snel wilde reageren, maar helaas aan de nokkenassensor lag het niet want deze hebben ze inderdaad bij het vaststellen (om dat ze deze storing uit gelezen hadden) vernieuwd.

Groetjes, Wim

John Doornbosch (0) PRO, 19 jaar geleden

elektr. gedeelte van contaktslot controleren,als het euvel weer voordoet aan je contaktsleutel rommelen

dupl-u-12794-5dd148ad0bcfb+knelissen (0), 19 jaar geleden

Dank je John voor je antwoord, dat zal ik de eerst volgende keer eens doen want het komt nog wel eens terug hoor daar ben ik 100% zeker van.
Groetjes, Wim

dupl-u-12794-5dd148ad0bcfb+knelissen (0), 19 jaar geleden

Hoi John en Roel,

Bedankt dat jullie me wilden helpen maar het lag er niet aan.
Ik weet het zelf ook niet, want de garagehouder wil het mij niet zeggen waaraan het heeft gelegen (ligt).
Hij is natuurlijk bang dat als hij het zegt dat ik dan naar een andere garage ga.
maar hij had het wel over dat het misschien aan de luchttoevoer lag, want bij het door trekken in een hoog toerental houd hij ook effe in.

Maar beste mensen, tot nu toe is het euvel weg, en ik hoop dat het weg blijft.

Groetjes van Wim.

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Huh?? De garagehouder wil niet zeggen waaraan het heeft gelegen???? Waar heb je dan voor betaald?? Ik zou dit zeker willen weten, als hij bang is dat je anders wegloopt vind ik raar, als hij het niet zou zeggen zou ik in ieder geval ook nooit meer terug komen. Zeg anders maar dat wij het wel willen weten...:-)

golf5 (0), 19 jaar geleden

is er al gedacht aan het contact relais komt vaak voor bij de gewone en de tdi motoren van vw (heb zelf al 2 keer meegemaakt)
er is door vw al een modificatie gedaan
dit relais is zwart maar de nieuwe is grijs kost euro 11,54

robin10120 (0), 19 jaar geleden

net wat golf 5 zegt heb ik het ook al eens eerder gehoord bij transporter t4 di eman had ook zo'n klacht en een oplettende monteur wist te vertellen dat hij een relais (zwart) (het nummer weet ik niet meer uit m'n hoofd )moest vervangen voor een grijze (de nieuwe gemodificeerde versie) en bij hem was het toen opgelost

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Sharan of stel zelf een nieuwe vraag.