Volkswagen Golf: zekering brandstofpomp brand steeds door

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800 gti

Heb het volgende probleem met mn golf2 gti 8V bj 90: Als ik de auto start slaat ie direct aan maar na een paar minuten houd ie ermee op, nu ben ik er achter gekomen dat de zekering van mn brandstofpomp na een tijdje doorbrand, heeft iemand enig idee hoe dit kan? heb ik ergens kortsluiting? of is de pomp onder of in de auto kapot? en hoe kom ik daar achter, wil graag dingen vervangen als ik maar zeker weet dat dit het is.

nils

Geplaatst door nils (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

Eerst kijken waar de kortsluiting zich bevindt.
Doe een testlampje op de plek van de zekering,als het goed is brandt deze dan ook.
Haal dan de stekker van de pomp los,gaat het lampje uit,dan zit het in de pomp,gaat ie niet uit,dan zit de sluiting in de bekabeling of stekkers.

Ricky,

stefan84 (0), 17 jaar geleden

niks

welke zekering heb je erin zitten,ik bedoel hoeveel AMP ?

Stefan

nils (0), 17 jaar geleden

er zit nu een 20 amp in een gele, volgens het boekje moet dat ook.

nils (0), 17 jaar geleden

Zo vanmorgen weer even bezig geweest, heb het volgende gedaan: heb n lampje tussen de zekering geplaatst en de stekker van de pomp afgehaald, als ik de auto op contact zet en de ralais schakeld in gaat het lampje aan, zodra het relais weer uitschakeld gaat het lampje ook uit. Kan ik dan concluderen dat de pomp stuk is??

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=nils]Zo vanmorgen weer even bezig geweest, heb het volgende gedaan: heb n lampje tussen de zekering geplaatst en de stekker van de pomp afgehaald, als ik de auto op contact zet en de ralais schakeld in gaat het lampje aan, zodra het relais weer uitschakeld gaat het lampje ook uit. Kan ik dan concluderen dat de pomp stuk is??[/quote]
het relair werkt dat klopt nu... maar zegt nog niet of er geen sluiting aanwezig zal zijn, sluiting kan zich voordoen op ieder moment en hoeft niet constant te zijn.... waarschijnlijk zal het probleem zich in de pomp voordoen, uitwisselen en je weet het.

paul,

nils (0), 17 jaar geleden

Oke bedankt ben al bezig met n andere pomp. Kan ik de pomp zo verwisselen, door slangen los en uit de houder te halen of moet ik nog ergens rekening mee houden? en de montage alles weer aansluiten en dan klaar?

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=nils]Oke bedankt ben al bezig met n andere pomp. Kan ik de pomp zo verwisselen, door slangen los en uit de houder te halen of moet ik nog ergens rekening mee houden? en de montage alles weer aansluiten en dan klaar?[/quote]
zou de leiding wel afknijpen ;) verder wijst het zich vanzelf monteer ook gelijk een nieuw filter bijvoorkeur een knecht of een man filter.

paul,

Paulus8636 (0) PRO, 17 jaar geleden

Je zegt: Lampje op plaats zekering en stekker van pomp af en het lampje gaat branden??
Dan lijkt het er meer op dat je onderweg naar de pomp een sluiting hebt.

Check: Losse kabel met 20A zekering naar pomp. Slaat nu deze zekering ook door, dan is de pomp niet lekker meer.

Succes,
Paul

nils (0), 17 jaar geleden

heb vanmorgen de opvoerpomp vervangen kreeg te horen dat die ook vaak deze problemen geeft, ik hoor het systeem op druk komen als ik de auto op contact zet dat was nooit zo. Maar nu start ie niet moet ik langer doorstarten of moet ik nog wat ontluchten omdat ik de slangen los gehad heb van de brandstoftank.

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

filter ook vervangen ?

paul,

nils (0), 17 jaar geleden

nee heb alleen de opvoerpomp vervangen die achter in de kofferbak zit in de tank, volgens de dealer zorgt die vaak voor problemen. de brandstofpomp is onderweg.

nils

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=nils]nee heb alleen de opvoerpomp vervangen die achter in de kofferbak zit in de tank, volgens de dealer zorgt die vaak voor problemen. de brandstofpomp is onderweg.

nils[/quote]
waarschijnlijk zit er gewoon lucht in het systeem.... dus doorstarten.

paul,

nils (0), 17 jaar geleden

oke ga ik dat nog even proberen, bedankt alvast.

nils

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.