Volkswagen Passat: Zijn dit goeie waarden voor een turbo en LMM

Bouwjaar: 2002

Dag mensen,

Ik heb met VAG-COM een log gemaakt. Wel bekend neem ik aan (warme motor, 3e versnelling beginnen bij 1200 toeren gas pedaal helemaal plat trappen en vasthouden tot 4000 toeren). Dit is het plotje. Kan iemand me vertellen of het er goed uitziet. Zelf ben ik van mening dat de turbo waarden te laag zijn en te veel schommelen. Het is een passat 1.9 t(d)(i)74 KW pompverstuiver motorcode AVB.


http://members.home.nl/m.eglence/passat...." border="0" alt="Passat Log" />

Groet,

Nefer

Nefer

Geplaatst door Nefer (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

Nefer (0), 18 jaar geleden

Help mensen hoe krijg ik nu het plaatje er bij

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden


ga naar http://imageshack.us
klik op "bladeren" , je komt in je eigen bestanden en selecteer een afbeelding. (jpeg,jpg) klik op "Host it! ".
In het volgende scherm dubbelklik je op de bovenste link
"Thumbnail for websites"
, met knippen en plakken zet je hem in het nieuwe bericht op problemcar , even tueel aangevuld met verdere text , zoals nu.

Nefer (0), 18 jaar geleden

eeehhh.. nou Paul ik heb het ff anders gedaan, maar goed hij staat er.....

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

nefer...

opzich niks geks, hij zit keurig binnen zijn grens, wat is overgens het probleem dan?

paul,

Nefer (0), 18 jaar geleden

probleem is er niet echt, behalve dan dat ik denk dat hij te veel verbruikt. gemiddeld 1 op 16.4 terwijl er een grote gedeelta van over de snelweg is, en ik rij best relaxed. Verder haalt hij zijn top niet helemaal, ik heb ff een keer geprobeerd en ik kreeg hem niet verder dan 185 ofzo, ik heb het niet te lang vastgehouden. Binnenkort duitsland maar eens in rijden (Ik woon pal tegen de grens). Volgens het boekje moet hij wel 195 lopen en ik denk ook wel dat de teller 200 moet aangeven.

Nefer (0), 18 jaar geleden

zou het helpen om de brandstof filter te vervangen voor het verbruik

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

kijk.. je zegt ik rij relaxed.. dat is nou net iets nefer wat je niet moet doen met een TDI.. klink misschien raar, maar je maakt hem lui..

geregeld ff flink op z'n staart trappen, dan hou de boel inwendig mooi schoon!

1:16 is wat aan de hoge kant! zijn dit toevallig stads-ritten?

is er misschien voorkort de diss-riem vervangen?

paul,

Nefer (0), 18 jaar geleden

ik heb de auto nu 3 weken, de distri is zo'n 30 duizend terug vervangen. hij rijdt 1 op 16.4 gemiddeld. niet veel stadsritten. Ik weet wel dat de auto hiervoor veel stadsritten heeft gemaakt. Dus je zegt dat hij lui is geworden. Daarom wil ik binnenkort dus ook ff duitsland in rijden. En dan een tijdje vasthouden op de topsnelheid of niet? Of moet ik juist op lage snelheden flink doortrekken??? Ik geloof wel dat hierdoor de topsnelheid wel opgeschroefd kan worden, maar het verbruik dan??? Die is toch veel te hoog met die 16.4 ik dacht wel aan waarden van 1 op 18 a 19 of niet?

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

ik rij zelf nu met een passat een 130pk, deze verbruikt in mijn geval gemiddeld 1:13/14.. top van 215..

met het op de staart trappen bedoel ik, niet zo vlot overschakelen trek hem rustig een paar keer vlot naar de 4500 toeren, daar hoef je niet voor naar duitsland. dat lukt hier ook wel..

je zult zien.. na een poosje komt ie wel los..


paul,

Nefer (0), 18 jaar geleden

Ga ik doen Paul, bedankt voor de tip....

mike7891 (0), 18 jaar geleden

Hallo,
Ik heb zelf ook sinds 2 weken een 1.9tdi 90pk en ik kom ook op ongeveer zo'n verbruik uit. Ik heb ook inderdaad het idee dat hij ook redelijk futloos is. Reed pas en een ander en deze was veel feller. Ik rijd er ook inderdaad erg rustig mee (nieuwe rijden bij 2000 rpm schakelen) maar als ik hem een keer door trap voel ik hem niet lekker mee gaan. Bij andere vw's voel je dan de turbo bij komen.
Ik volg deze topic dan ook met belangstelling.
Groet Mike

Nefer (0), 18 jaar geleden

Dag Mike, Ik zelf heb niet zoveel ervaring met tdi's, in de zin van dat ik niet in verschillende auto's gereden heb. Een vriend van mij heeft een audi 1.9 tdi 90 pk. Die is bijna 200 kilo lichter. Hij heeft in die van mij gereden (101 pk passat) en zegt dat die van mij veel feller is. Ik ben zelf ook wel tevreden over het accelereren. Het enige waar ik mee zit is het voor mij gevoel te hoge verbruik en het niet erg hoog zijn van de topsnelheid (180 km/h). Wat is jou topsnelheid eigenlijk? of moet je die nog testen???

Groet,

Nefer

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo nefer..

deze twee motoren kun/moet je niet met elkaar gaan vergelijken, deze zijn totaal anders van construktie..

wil je een goed vergelijk, dan zul je twee gelijke motoren moeten pakken,

paul,

Nefer (0), 18 jaar geleden

Ok, dus ik moet iemand met een 101 pk pompverstuiver passat vinden. En dan ook nog ff in zijn auto mogen rijden ??? Dat wordt lastig...

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

zoiets zal het moeten worden! nefer

of ergens een proefrit gaan maken!! :)

paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.