Volvo S60: Aanschaf Volvo S60 D5 occasion

Bouwjaar: 2002

Binnenkort wil ik een Volvo S60 D5 uit +- 2002 gaan kopen. Kan iemand mij vertellen wat specifieke aandachtspunten bij een eventuele aanschaf van deze auto zijn? Wat zijn bijvoorbeeld specifieke gebreken bij deze auto? Nog tips waar ik aan moet denken / op moet letten? Ik hoor het graag. Alvast bedankt voor de input!

Marcel7030

Geplaatst door Marcel7030 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S60? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 18 jaar geleden

er zijn geen punten heerlijke auto. Heb zelf een 2.4 t willen kopen maar dat werdt mijn te duur. de D5 is een erg betrouwebare motor. Als je nog meer wil genieten van autorijden zou ik kijken voor een automaat.

HMG (0), 18 jaar geleden

De ophanging (schokdempers, stabilisatorstangen), portiersloten, turboslangen willen nog wel eens voor problemen zorgen. Wanneer je dit zelf moet gaan betalen kost het wel een lekkere duit.

Marcel7030 (0), 18 jaar geleden

Een keuring - voor aankoop - door een onafhankelijke garage of instantie als ANWB is ook bij deze auto dus aan te bevelen begrijp ik. Mijn dank voor de reacties.

HMG (0), 18 jaar geleden

Een aankoopkeuring is niet persé nodig lijkt me. Wanneer je de auto bij een dealer koopt en de historie is bekend zou dit een probleemloze aankoop moeten worden. Voor sloten, stabstangen, schokdempers heeft Volvo een verlengde garantie. De Turboslangen worden bij een dealer (als het goed is) automatisch vervangen bij een bezoek/ beurt. Let ook nog even op de daklijsten. Bij de eerste modellen willen die nog wel eens lelijk worden.

bart840 (0) PRO, 18 jaar geleden

dit is een zeer degelijke motor als hij op tijd onderhouden word , enig minpunt van de motor bij de eerste toch dat de pakking van het kleppendeksel lekt voor de rest een zeer aangename en sterke motor een echte kilometervreter !!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S60 of stel zelf een nieuwe vraag.