Volvo S60: D5 Distributieriem vervangen

Bouwjaar: 2003

Mijn S60 D5 heeft 160000 km gelopen en ik wil nu de distributieriem vervangen, een beschrijving hoe te werk gaan heb ik, (uitdraai Vadis). Mijn vraag is moet ik de waterpomp die ook op de riem zit vervangen? moeten de spanrol en geleiderol bijvoorbaat ook vervangen worden.

Volvojohan

Geplaatst door Volvojohan (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S60? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 18 jaar geleden

Volvo geeft geen voorschrift om de waterpomp te vervangen maar als het een beetje lekt zou ik het maar vervangen. Als je een Distributie door een dealer laat vervangen sit er altijd een spanner bij. dit is voorschrift van Volvo. de spanrol kun je zelf horen of hij geluid maakt als je met de hand ronddraaid.

tijne (0), 18 jaar geleden

persoonlijk zou ik alle geleiderrollen en de spanrol ne de waterpomp ook vervangen.

want als een van deze het begeeft verloopt je dis riem met grote kans op schade aan de kleppen.

gr tijne

bart840 (0) PRO, 18 jaar geleden

op de wijze van martijn doe ik het ook altijd je moet rekenen dat de volgende vervanging pas is op 320000km dit is toch een heel aantal , btw voor de spanner van de poly-v riem heb je dat speciaal gereedschap nodig best (torx)

Volvojohan (0), 18 jaar geleden

Distributieriem, span- en geleiderol origineel van volvo vervangen, dit alles iom chefmonteur van mijn dealer (waterpomp hoefde als hij niet lekte niet vervangen te worden). De rest van de beurt bij de dealer laten doen.

wilbert12016 (0), 18 jaar geleden

Beste volvojohan, heb jij een uitdraai van de beschrijving (uitdraai Vadis) misschien voor mij?
wilbertbmw@hotmail.com

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S60 of stel zelf een nieuwe vraag.