Volvo 440: accu

Bouwjaar: 1989

Wie kan mij helpen aan het volgende probleem:

Sinds kort onstaat er op de plus van de accu een grijze substantie, die je eraf kunt blazen, maar een paar dagen ligt het er weer op.
(sulfaat) ?)

Hij start ook niet meer zo lekker.

Groeten,

Henk Albers

Daantje01

Geplaatst door Daantje01 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 440? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Dit onstaat meestal door dat wat accuzuur op de polen komt in jou geval kan het zijn dat er teveel accuwater in zit of dat er een cel zeer slecht is en als het waren het accuwater snel laat koken. Het slechter starten kan komen van de weerstand of dat je accu slecht is en nodig vervangen moet worden.

Laat hem ergens testen.

Maritieme (0), 19 jaar geleden

Je zou 'm eens eruit kunnen halen en dan op een lader zetten. Moet je even kijken of je geen kokende cellen hebt.
Als je een accu met 6 cellen hebt van 12 volt ( dus ong 2 (2.1)volt/cel) en er is er 1 slecht zal hij minder goed starten. Voornamelijk Smorgens (koud)

Paulus8636 (0) PRO, 19 jaar geleden

Dit is inderdaad sulfaat. Ontstaat doordat er gassen uit de accu reageren met de polen. De accu kan te ver gevuld zijn of de accu kan slechte cellen hebben. Laat de accu even testen. Laat ook zeker de dynamo testen. Het kan best zijn dat de accu overladen wordt (dan gaat 'ie enorm gassen). Dit is slecht voor de accu en na korte tijd start je auto helemaal niet meer.
Succes. Paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 440 of stel zelf een nieuwe vraag.