Volvo 850: Af en toe inhouden en schokken op LPG

Bouwjaar: 1996

Klant heeft de auto, Volvo 850, 2.5 10V, gebracht om eens naar hetLPG systeem te kijken, want hij heeft regelmatig last van inhouden en schokken.Alleen op gas, want op benzine rijdt ie perfect.Er zit een Volvo-systeem op en we hebbenwat slechte stekkerverbindingen hersteld en de stelmtor gereinigd.Toen ik vanmiddag ging proefrijden reed hij perfect.Nog een chauffeur een 50 km mee laten rijden en alles perfect.
Klant haalt hem om 6 uur op en om half zeven een telefoontje dat hij nog beroerder reed op gas als voor die tijd.
Gaan dus een LPG werk-plaats vragen om er naar te kijken, maar heeft iemand nog suggesties die wij zelf nog kunnen checken?
Moet erbij zeggen dat hij al wel 340.000 km op de teller heeft.

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (145) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 850? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Daytonawim (0), 19 jaar geleden

Mm, de km stand hoeft geen probleem te zijn, de mijne heeft 345000 km er onder en loopt en rijd als een zonnetje op gas en lpg.
Op volvo850forum.com is hier laatst ook een stukje geschreven met de oplossing, echter kan ik het zo 123 niet terug vinden.

Is het gasklephuis gereinigd ??, want door de carterventilatie kunnen er olie resten komen in en op het gasverdeelhuis ( weet zo de naam even niet) de uitstroom gaatjes kunnen verstopt raken.

blijegeit (0) PRO, 19 jaar geleden

nadruppelen / lekken van de lpg installatie is een goede kandidaat voor dit euvel.

suc6

Siem Bijman (145) PRO, 19 jaar geleden

Tot nu toe loopt hij verder weer goed, maar slaat nu weer zo nu en dan af.Volgende week naar een gasspecialist en dan kan ik vertellen of dit inderdaad de oorzaak is.

Gerrit3621 (0) PRO, 19 jaar geleden

mogelijke oorzaak lekke benzinedruk regelaar bij draaiende motor vacuum slang los nemen en kijken of er benzine uit druppeld.

Siem Bijman (145) PRO, 19 jaar geleden

Vandaag is de auto onderhanden genomen. Sloeg eerst bij afremmen af en toe af.Later konstant en vorige week liep hij niet meer op gas.Is vandaag een nieuwe verdamper en actuator opgekomen omdat de verdamper inwendig lekte naar het koelcircuit.Loopt nu weer zoals het hoort.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 850 of stel zelf een nieuwe vraag.