Volvo 850 1995: problemen met automaat

Bouwjaar: 1995, Motorinhoud (cc): 2500

Sinds vandaag heb ik problemen met de automaat. Na het wegrijden leek het of hij met een schok uit de eerste versnelling schoot en vervolgens blijft hij in de vierde versnelling hangen. Het pijltje op het dashboard knipperde. Bij garage foutcode 3-2-2 uitgelezen. Kan van alles zijn. Monteur heeft Forte in de bak gemikt en alles gereset. Vanavond schoot hij weer uit de eerste versnelling en wederom het zelfde verhaal.
Voordat ik uberhaupt wil gaan nadenken of ik onder deze auto een ruilbak moet laten plaatsen (flink duur!)wil ik graag ervaringen horen of mogelijke oplossingen uit ervaring die mij een flinke kostenpost bespaard.
Hoor het graag.

Dirk-Jan

jagerdj

Geplaatst door jagerdj (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 850? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

De oplossing kan ik niet aandragen maar ik geef als advies de bak goed te spoelen. Dat wil zeggen de motor starten en de olie van de bak aftappen via een oliekoelerslang dan weer olie bijvullen en dan weer aftappen. Zodat je ongeveer 6-9 liter gebruikt heb. Door iedere keer bijvullen en (aftappen met lopende motor via de olie koeler slang) spoel je de bak als dit geen resultaat opbrengt of van korte duur. Dan zit er niets anders op als een andere bak. Als je echt een goede diagnose wil zou ik je graag naar een specialist van automaat bakken sturen.
Dat is www.autrans.nl

blijegeit (0) PRO, 19 jaar geleden

Inwendigge lekkage van de koppelomvormen waardoor deze te weinig druk op bouwt.

Adv. is dan ook Koppelomvormer vervangen.

mvg

jagerdj (0), 19 jaar geleden

Heren bedankt voor het meedenken. Er komt een andere bak in. De volvodealer is coulant en wil tegen een schappelijk tarief de boel klaren. Ik heb Autrans ook nog gebeld. Reuze aardige lui die je zelfs telefonisch alles uitleggen en verstand van zaken hebben. Ook zij komen tot de slotconclusie dat de eerste en tweede versnelling door slijtage het af laten weten waardoor een onjuiste overbrengingsverhouding ontstaat. Ik laat jullie de afloop weten......

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 850 of stel zelf een nieuwe vraag.