Volvo V70: alarm werkt niet

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: d5

Als ik de wagen met de afstandsbediening op slot doe knippert het ledje (op de schakelaar in de middenconsole) niet. volgens de handleiding moet dit knipperen. na 20 sec hoor ik wel een 2de maal de sloten vergrendelen maar als ik de bewegingssensoren wil testen gaat het alarm niet af. dus eigenlijk is het alarm niet ingeschakeld. als ik dan in de wagen stap en ik zet de wagen op contact stand 2 verschijnt er de melding "guard volledig". druk ik dan op die alarm knop dan komt er de melding "guard beperkt" en dan brandt ook het ledje in die schakelaar. druk ik dan terug op de schakelaar dan komt er terug de melding guard volledig en gaat het ledje op de schakelaar uit. maar als ik dan de wagen op slot doe pinkt dus het ledje in de schakelaar niet zoals volgens het boekje zou moeten. voor de rest krijg ik geen foutmeldingen over het alarm.
Wat is dan eigenlijk de reden dat het alarm niet werkt?

mvg

DAVID2014

Geplaatst door DAVID2014 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Volvo-Specialist (0) PRO, 15 jaar geleden

De belangrijkste vraag is: ZIT ER WEL ALARM IN ???

Want de schakelaar in het middenconsole zit er ALTIJD in of er nu alarm inzit of niet !!
Het ledje op de schakelaar in het middenconsole knippert ook niet, dit is alleen een indicatie dat de sensoren zijn uitgeschakeld !!!

De alarm-led zit midden OP het dashbord.

De functie van de schakelaar in het middenconsole is om als er GEEN alarm in zit dat de DEADLOCK (de klik na 25 sec.) niet ingeschakeld word zodat als er bijv. een slapend kind in de auto achterblijft !! het toch nog UIT de auto kan als het wakker wordt !! (met ingeschakelde DEADLOCK kom je er NIET MEER uit)

De meldingen "guard beperkt" en "guard volledig" zegt niets over het WEL of NIET aanwezig zijn van een alarm !!!!

DAVID2014 (0), 15 jaar geleden

is dat de enige manier om te weten of er een alarm in zit? het ledje op het dashboard? hebben die draden die door de zijruiten van de koffer lopen iets met het alarm te maken?
En die paniekknop op de sleutel voor het alarm te laten afgaan? is dat ook geen indicatie?

grt

Volvo-Specialist (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=DAVID2014]is dat de enige manier om te weten of er een alarm in zit? het ledje op het dashboard? hebben die draden die door de zijruiten van de koffer lopen iets met het alarm te maken?
En die paniekknop op de sleutel voor het alarm te laten afgaan? is dat ook geen indicatie?[/quote]
Nee, de paniekknop laat niet alarmsirene afgaan maar de normale claxon !!
De draden door de zijruiten zijn ook van het alarm maar er zitten ook de antennes van de radio in, en het is allemaal standaard !!
Het ledje is ook een onderdeel van het alarm maar word soms wel eens vergeten te monteren.

De makkelijkste manier om te controleren of er een Volvo-alarm in zit is het raam een stuk openzetten, auto met de afstandbediening op slot doen, 1 minuut wachten en dan met de arm in de auto zwaaien, het alarm moet nu afgaan !!
Of in de auto gaan zitten, auto met de afstandbediening op slot doen, 1 minuut wachten en dan de motorkap opentrekken, het alarm moet nu afgaan !!

vet-klauw (0), 14 jaar geleden

Op allerlei forums veel gelezen over het alarm. Pas een S80 2.5D 2000 aangeschaft met klasse III certificaat maar ik moet wel ff het alarm nog proberen. Vraag is echter hoe het alarm UIT te schakelen maar WEL de auto af te sluiten. Dit omdat we regelmatige Zweden en Noorwegen -gangers zijn en er op de veerboten meestal wordt verzocht het auto-alarm uit te schakelen.

Highway (145) PRO, 14 jaar geleden

beperkt guard dan wordt de bewegingsensor en de hellingshoeksensor uit geschakeld

Volvo-Specialist (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=toezicht]beperkt guard dan wordt de bewegingsensor en de hellingshoeksensor uit geschakeld[/quote]
En de auto gaat niet op "dead-lock" (de deuren kunnen nog van binnen uit geopend worden) !!

vet-klauw (0), 14 jaar geleden

[quote=Volvo-Specialist][quote=toezicht]beperkt guard dan wordt de bewegingsensor en de hellingshoeksensor uit geschakeld[/quote]
En de auto gaat niet op "dead-lock" (de deuren kunnen nog van binnen uit geopend worden) !![/quote]
En hoe beperk ik "guard" ? en hoe zet ik dan vervolgens alles weer op scherp ?

Highway (145) PRO, 14 jaar geleden

even denken ik dacht op de knop drukken van de binnen detectie. Ik dacht dat je het in moest drukken voor dat je hem van contact zet. Uitschakelen is volgens mijn voor dat je hem op contact zet.

Ik zou zeggen even spelen en als je een boekje hebt staat het er in.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.