Volvo V50: Allerlei problemen

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 D

Hallo,

Sinds januari 2010 zijn wij in het bezit van een V50 inmiddels heeft hij meer dan 266.000 km op de teller staan. Wij hebben wel al vanaf het begin problemen met deze auto.
Het begon met het starten hij liep niet goed door. De auto uitzetten en opnieuw starten en dan deed hij het wel goed. Dit was spooradisch maar aan het eind van 2010 werdt het alleen maar meer vooral als de stukje die we reden kort waren bijv. met boodschappen doen.
In de garantie periode zijn wij hier nog mee terug geweest bij de garage waar we hem gekocht hebben maar zij konden zo niets vinden. Maar goed weer naar huis en verder weinig last meer van dit probleem gehad.
In juli van 2010 heb ik een ongeluk met de auto gehad (achter een ander gereden bij beginnende file) er was bijna alleen maar blik schade gelukkig. Althans dat dachten we, al snel daarna was er een draagarm van de auto kapot en die hebben wel laten reaperen bij de garage waar we hem gekocht hebben.
Maar in oktober zag ik tijdens het controleren van de banden spanning zag ik dat 1 band heel scheef was afgesleten. Naar de banden boer auto laten uitlijnen 2 nieuwe banden gekocht, probleem verholpen. Tot hij met starten steeds regelmatiger niet goed wilde starten, maar ook een erg zwaar geluid maakte. Eerst bij mijn ouders thuis op de brug, kijken waar dat geluid van daan kwam, ik dacht namelijk zelf de uitlaat. Dat was dus niet het geval. Wel was de afdenk plaat onder de auto erg nat van de olie. Weer naar de garage begin december. Conclusie de slang naar het luchtfilter zat los, dan moest het geluid verholpen zijn, de gloeibougies waren van de 4, 2 kapot. Deze heb ik laten vervangen alle 4 dat was beter. Nu moest het start probleem verholpen zijn zeiden ze. Maar helaas dat was niet zo. En de olie dat is een lek bij de carterpan waar precies weet ik ook niet maar ze het het gekit, met de hoop dat het verholpen zou zijn. De eerste week van januari ben ik weer terug naar de garage geweest, en nu blijf ik erbij tot hij gemaakt is. Het stratprobleem was iets met de kleppen dan, deze hebben ze gereinigd. het kit naatje was naar mijn idee nog dicht. Ik liep naar de auto en starten hem, ja wel hoor je raad het al, hij doet het nog niet goed gelukkig was ik nog bij de garage, ik de monteur erbij gehaald en het laten horen. Nu moest er nog iets meer gedaan worden nog wat andere dingen schoon maken en dan moest het wel goed zijn. Gelukkig het is goed nu eind januari heb ik de problemen met het starten niet meer gehad. Maar nu zag ik weer olie op de stoep liggen. Dat is dus weer minder goed nieuws. Wat is dit dan met de carterpan en kan het ook ergens van heen komen dat scheurtje? En heeft dit ook nog gevolgen / uitwerkingen voor andere onderdelen in de auto?
Ik hoop dat iemand mij wat meer kan vertellen nu vertrouw ik teveel op de garage.

Evelien

Vlientje86

Geplaatst door Vlientje86 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V50? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Highway (140) PRO, 13 jaar geleden

Ik zou een andere garage proberen. Je klachten worden niet of slecht opgelost. Het hele start probleem verhaal en olie lekkage is misschien wel een probleem. Ik denk dat je verstuivers een beetje lekken. Na mijn idee lekken ze bij de cilinderkop en misschien wel ook de leiding. In ieder geval een klein beetje diesel dat langs de motor na beneden loopt ziet er ook uit als olie. Het slecht starten kan door dat er een verstuiver niet goed afsluit (waarschijnlijk je uitlaat geluid) Deze motor is door Peugeot en Ford ontwikkeld dus de meeste garages met verzond verstand kunnen het wel oplossen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.