423 bezoekers online

Volvo S60 2001: auto dood

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4 170 pk

Recent een probleem gehad met mijn S60 uit 2001. Moest ergens even wachten, daarna wilde ie niet meer starten. Accu volkomen leeg. Dit heb ik al twee keer eerder gehad. Uiteindelijk weer aan de praat gekregen mbv andere auto.

Weet iemand wat het zou kunnen zijn? Ikzelf denk aan kortsluiting, anders kan een accu nooit zo snel leeg zijn. Wel een vervelend probleem, want ik weet nooit wanneer het gebeurt.

volvare

Geplaatst door volvare , lid sinds 13 jaar geleden

6 Reacties

0

Noproblemcar, 9 jaar geleden

Werkt je dynamo nog wel voldoende?

0

volvare, 9 jaar geleden

Dynamo kan volgens mij het probleem niet zijn. De accu is van het ene op het andere moment volledig dood. Daarvoor geen enkel probleem, ik heb dan ook het vermoeden dat sprake is van ergens een "lek" waardoor de accu zijn vermogen verliest.

0

Volvo-Specialist, 9 jaar geleden

[quote=volvare]Moest ergens even wachten, daarna wilde ie niet meer starten. Accu volkomen leeg.[/quote]
Hoe lang was dat wachten ?
Ondertussen motor af en contact aan (om naar de radio te luisteren) ??
Is de accu onlangs nog getest (ook zuur gewogen) ??

15 a 20 minuten met contact aan en verlichting aan is meestal al genoeg om niet meer te kunnen starten !!

Advies: een nieuwe (volvo) accu laten monteren maar dan 1 maatje groter (600A).

0

jan5047, 9 jaar geleden

waarom een volvo accu zijn dat speciale een ander merk kan ook met het aelfde vermogen natuurlijk
gr jan

0

volvare, 9 jaar geleden

De auto heeft ongeveer 10 minuten met alleen de radio aan stilgestaan. Dat gebeurt wel vaker en dan heb ik geen enkel probleem. Maar goede tip om mijn accu te laten testen. Volgens mij is de accu namelijk net zo oud als de auto, 9 jaar dus.

Ik heb overigens wel een aantal jaren geleden xenonverlichting geplaatst. Waarbij overigens af en toe één van de koplampen niet aangaat. Met de verlichting even uit en aan zetten los ik dat probleem dan weer op. Maar dit lijkt me toch ook niet helemaal goed. Kan dat geen storing veroorzaken?

Waarom moet het overigens bij eventueel een nieuwe accu een maatje groter zijn? Welk voordeel heb ik dan bij normaal gebruik van de auto?

0

Volvo-Specialist, 9 jaar geleden

[quote=volvare]De auto heeft ongeveer 10 minuten met alleen de radio aan stilgestaan. Volgens mij is de accu namelijk net zo oud als de auto, 9 jaar dus.
Waarom moet het overigens bij eventueel een nieuwe accu een maatje groter zijn? Welk voordeel heb ik dan bij normaal gebruik van de auto?[/quote]
Dan heb je een beetje overcapaciteit en kun je met een gerust hart de radio even aan laten staan, overigens staat dan NIET ALLEEN de radio aan maar ook 10 of 15 electronische "modules" !!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S60 of stel zelf een nieuwe vraag.