Volvo S70: automaat toe aan revisie???

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4

Hallo,

Ik heb een probleem met zo goed als zeker de automaat.

De kuren:

- lichte schokjes (slippen?) bij loslaten rem in D, alsof hij de versnelling erin moet drukken of zo, ook bij wijziging achteruit naar vooruit, gaat ie met schokjes vooruit.
- met name bij lage versnellingen (2/3) bij aanspreken kick-down, erorme knal voelbaar in het stuur (trilling) - alsof de versnelling er laat pas in wordt gelegd. dit is heel merkbaar voelbaar.
- lichte schokjes bij schakelen bij rustig rijden.

- bij hoge snelheden (100km/h +) kick-down aanspreken echter geen probleem;
- ook bij volgas lineair optrekken, netjes door de versnellingen heen;

weet iemand misschien of dit einde automaat is of dat dit een ander probleem kan zijn? Bij testrijden door de dealer vermoedde hij de automaat.

doordat de peilstok zo goed als onbereikbaar is kan ik de kleur van de olie niet vinden. volgende week wordt distributie vernieuwd en dan wordt de ATF gecontroleerd.

sappie

Geplaatst door sappie (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

paulmichiel (0) PRO, 14 jaar geleden

Automaat niet verversen maar spoelen. Peilstok kan je zo bij zit echter wel diep.

sappie (0), 14 jaar geleden

door software update grootste problemen verdwenen, toch nog lichte schokken, zal de automaat eerdaags wel een x laten spoelen.

rob9958 (0), 14 jaar geleden

De lichte schok bij het wegrijden heeft niets te maken met de softwareversie, er zit een zg. neutral control regeling in (bij langer stilstaan schakelt de bak naar z'n vrij). Dit kun je softwarematig laten verwijderen bij de dealer (kost iets van 25 euro)
Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat je dan zeeeeer soepel weg rijdt.......

sappie (0), 14 jaar geleden

[quote=rob9958]De lichte schok bij het wegrijden heeft niets te maken met de softwareversie, er zit een zg. neutral control regeling in (bij langer stilstaan schakelt de bak naar z'n vrij). Dit kun je softwarematig laten verwijderen bij de dealer (kost iets van 25 euro)
Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat je dan zeeeeer soepel weg rijdt.......[/quote]
klopt, dit was een deel van het euvel, het in neutraal vervallen is eruit gehaald, had echter ook een flinke schok te verwerken bij het terugschakelen, dit is door de software aanpassing ook verdwenen...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S70 of stel zelf een nieuwe vraag.