Volvo S60: bonkend geluid S60

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4 140 pk

mijn S60 140 pk uit 2001 rijdt perfect maar hij maakt bij een bobbelig weggetje een bonkend geluid, net of er iets los zit onder de auto. Ik heb de stabilisatorstangen en draagarmrubbers al laten bekijken maar die zijn goed. Weet iemand wat het zou kunnen zijn? Veerpoten misschien?

Verder wil ik het motortje van de centrale vergrendeling in de rechterportier vervangen (blijft soms steken). Kun je dat makkelijk zelf doen of moet ik dan naar een garage? Ik snap niet hoe het deurpaneel los moet. het lijkt wel of het vastzit aan het handvat maar daar zie ik geen schroeven.

k.beerda

Geplaatst door k.beerda (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S60? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

rob9958 (0), 16 jaar geleden

Klinkt wel bekend, ik ervaar soms ook een bonk-geluid vanonder de auto. Maar ook tijdens de uitgebreide DEKRA-keuring kwam niets hiervan boven. Heb ook nog naar de ophanging van de uitlaat laten kijken, was ook goed. Voorlopig laat ik maar even zo.

Voor wat betreft de unit van de centrale vergrendeling; is een bekend Volvo fenomeen (gelukkig een van de weinige...). Ik meen dat de kosten van de unit iets van 260 euro is. Losmaken van de deurbekleding kun je op de volgende link vinden.
http://www.volvo-forum.nl/viewtopic.php?...

Rob.

k.beerda (0), 16 jaar geleden

Dank voor je antwoord Rob. Ik heb dat bonk-geluid alleen wel vrij constant bij elke oneffenheid dus ik wil er echt wel wat aan doen. Er is vast iemand op problemcar die weet wat het kan zijn bij ca 170.000 km mag er ook wel iets stuk gaan natuurlijk.

En de cv: Zo,n unit heb ik gelukkig gevonden voor 75 euro dus dat valt mee. de plaatjes die jij doorverwijst gaan over speakers in de achterdeuren. Zon cv-motortje inbouwen lijkt me iets lastiger. Bij de voordeuren lijkt het paneel trouwens vast te zitten aan de handvaten en daar zitten geen schroeven aan. Hopelijk heeft iemand er ervaring mee.

volvoxc90 (0) PRO, 16 jaar geleden

Een geluid op dit forum oplossen is moeilijk maar schokbrekers en de voorste schokbrekerschotels en zeker bij deze kilometer stand is niet geheel onmogelijk. Ik geef je als advies om het eens te laten horen bij een dealer.

De link die is toegestuurd door rob voor het demonteren van de deurbekleding is juist. Je hebt juist opgemerkt dat het handvat losgehaald moet worden. Je moet dan met een klein schroevendraaiertje of een hard plastic stripje onder aan het handvat los maken en kun je de deksel van het handvat verwijderen hier achter zitten 2 schroeven. Demonteren van voor en achter portier bekleding is daarna hetzelfde.
Als je op deze link klikt kom je uit hoe je het portierslot moet vervangen. het is trouwens geen los motortje maar een heel slot.

k.beerda (0), 16 jaar geleden

Hallo Frank, vanmiddag bij de dealer geweest. tijdens de proefrit zij hij meteen stabilisatorstang linksvoor. Maar die bleek gewoon goed te zijn. Schokbrekerschotels waren ook goed. Hij had maar even een kwartier de tijd maar kon niets vinden en dat was hem nog niet eerder gebeurd zei hij. Toffe garage dat wel ik hoefde niets te betalen. Ik ga er maar vanuit dat het niet ernstig is en moet maar gaan wennen aan dat geluidje...klok klok....

Bedankt voor de link mbt het portierslot. het ziet er wel ingewikkeld uit maar ik begin eerst maar eens met loshalen van de bekleding.

volvoxc90 (0) PRO, 16 jaar geleden

Hallo Klaas,

Als het de stabilisatorstangetjes zijn zal het op den duur erger worden. Ik zit zelf te denken aan de schokbrekers. Al kan ik dat niet bevestigen. Misschien iets waar je op kunt letten het geeft geen 100% betrouwbaarheid maar soms worden schokbrekers stiller als ze warm worden dus na een tijdje rijden.
Vooral bij wegrijden zijn ze duidelijker hoorbaar maar dat is alleen bij sommige gevallen.

k.beerda (0), 16 jaar geleden

Dank voor alle adviezen heren,

Inmiddels heeft de volvo-garage een schokbrekertest gedaan en het blijkt inderdaad een lekke schokbreker te zijn links voor 0% terwijl rechtsvoor nog 74% heeft. Gek genoeg heb ik niet gemerkt dat het rijgedrag is veranderd. Hij ligt nog steeds goed op de weg maar bonkt alleen door de loze slag van de schokbreker. Vreemd want je zou verwachten dat hij als een dwijl op de weg zou moeten liggen toch? Volgende week ga ik de schokbreker vervangen bij de dealer kost 336 euro incl....slik.... Rechts laat ik de ouwe zitten en dan kijk ik hoe die rijdt.


En dan het portierslotje. Raar ding hij doet het nu al weer een week prima. Laat ik dus maar even zo.

groeten Klaas

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S60 of stel zelf een nieuwe vraag.