Volvo S60: S60 slaat af bij stationair toerental

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4 170 pk

Mijn auto slaat af bij stationair toerental. Als de auto koud is treedt het probleem niet op, maar als de auto op temperatuur komt/is slaat hij bij stationair toerental af. Dit gebeurt als je het gas loslaat bij een hoger toerental (bijv 3000 rmp), het toerental valt dan eerst terug naar 800 rmp blijft daar dan 1 a 1,5 sec op hangen en valt in eens het toerental terug tot 600 rmp en valt dan meestal stil. Soms lukt het hem wel om hier overheen te komen en blijft dan gewoon stationair draaien.
Het lijkt er sterk op dat als de motor even stationair draaid er ergens een klep o.i.d. omschakeld waardoor de motor even niet lekker loopt en dat niet goed wordt opgevangen door het motormanagement systeem, of dat er ergens een klep had moeten omschakelen en dat dit niet gebeurd waardoor het mengsel even niet goed is en de motor afslaat.

Heeft iemand een idee ??

Driessens

Geplaatst door Driessens (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S60? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 16 jaar geleden

De kans is groot dat dit aan je gasklep ligt. Je kunt de gasklep goedschoonmaken als dit niet helpt of maar tijdelijk zal er een nieuwe op moeten.

Driessens (0), 16 jaar geleden

Frank, bedankt voor dit snelle antwoord !!!

Ik ben alleen nog vergeten te vermelden bij het probleem dat de auto eigenlijk weinig gebruikt wordt, hij heeft pas 30.000 km gelopen. Maar als hij gebruikt wordt is het wel voor langere afstanden zodat de auto wel goed warm wordt gereden e.d.
Heeft dit nog uitwerking op de gasklep ??

Heeft iemand misschien een tekening van andere afbeelding van de gasklep ?
Kan iemand mij een kosten indicatie geven als de gasklep vervangen moet worden ?

volvoxc90 (0) PRO, 16 jaar geleden

Nog maar 30.000 km? Als je de motorkap opent zie je het luchtfilterhuis en de motor daar tussen zie je een rubbere slang. Als je deze slang er tussen uit haalt kijk je op de klep of je moet een turbo motor hebben.
Als je een turbo motor hebt loopt er een zwarte pijp van het luchtfilter tot onder het spruitstuk na de gasklep.

wvisser1 (0) PRO, 16 jaar geleden

Beste is gasklep schoon maken met een geopende klep en zekering 23/ 5A onder de motor kap er 10 min uithalen.
Dan loopt hij weer mooi.
De gasklep kan niet met 30.000 al defect zijn.

Driessens (0), 16 jaar geleden

Ik had wat weinig tijd en de auto moest toch zijn jaarlijkse beurt hebben, dus heb ik hem maar ff naar de dealer gebracht.
Daar hebben ze inderdaad de gasklep schoongemaakt en de jaarlijkse beurt gedaan. Na achterlating van 570 euro mocht ik de auto weer meenemen :((.
Ik heb nog even gevraagd welke werkzaamheden gedaan worden bij een jaarlijkse beurt en kreeg als antwoord een lijstje met uit te voeren werkzaamheden. De hele beurt lijkt te bestaan uit het vervangen van 3 filters, bougies en olie. Voor de rest worden enkel wat visuele controles uitgevoerd. Lijkt mij niet meer dan 1,5 uur werk.
De beurt was zelfs zo goed uitgevoerd dat ze de defecte gasveren van de kofferklep niet hadden opgemerkt.

Volgend jaar dan toch maar zelf het onderhoud uitvoeren !!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S60 of stel zelf een nieuwe vraag.