Volvo S60 2003: Uitvallen instrumentenpaneel

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: D5 executive

Hallo,

Het een probleem betreffende mijn s60 is dat het complete instrumentenpaneel kortdurend wegvalt. Dit houdt in dat alle meters naar links vallen, de boortcomputer en alle indicatielampjes vallen uit. Buiten dit blijft alles gewoon werken, dat wil zeggen motor, verlichting, radio, telefoon etc. Dit treedt dan een aantal keren achter elkaar op gedurende nog geen seconde en met tussenpozen van ongeveer 5 seconden. Hierna springt alles weer aan als was het een gewone start.

Gemiddeld in een uur rijden is dit ongeveer 5 minuten het geval. De garage heeft hem doorgemeten maar kon niks vinden. Waarschijnlijk omdat het probleem zich dan toevallig niet voor deed.

Kan iemand mij helpen met de oorzaak en een eventuele oplossing?

BVD

Job

Jobol

Geplaatst door Jobol (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S60? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 17 jaar geleden

Nieuwe dashboard monteren als je S60 van 2002 en 2003.

Jobol (0), 17 jaar geleden

Zou de oorzaak niet in de bekabeling/stekkers of de accu kunnen zitten? Bijvoorbeeld een kabelbreuk. Leek mij meer iets in de stroomtoevoer. In dat geval heeft een nieuw dashboard geen nut lijkt mij. Deze doet het verder prima, als hij niet uitvalt tenminste.

volvoxc90 (0) PRO, 17 jaar geleden

De stekker van het dashboard kan natuurllijk maar is 1 op de 10.000 of zo. Er zijn wat problemen geweest met dashboard kijk maar eens rond op de rubriek. Allerlei diverse storingen ik ken gevallen van SRS lamjpe brand
(staat hier in deze rubriek) geen RAW op dashboard meer geen kilometer stand meer.

Als je het laat uitlezen zullen ze ook wel op het dashboard uitkomen.

van der Wiel (0), 16 jaar geleden

Ik heb sinds enkele weken precies hetzelfde probleem met mijn S60 D5 uit 2002. Mijn garage adviseert de complete dasboardklok te vervangen, maar dat is nogal prijzig. Wie heeft de oplossing?

volvoxc90 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ze worden ook op de sloop verkocht en die schijnen ook goed te werken alleen de kilometer stand klopt dan niet maar daarvoor moet je morgen de telegraaf kopen daar staan t de oplossing in.
Op deze site staat ook een adverentie die het kan repareren.

trucker0werner (0) PRO, 16 jaar geleden

dit probleem heeft mij vader ook gehad (was wel met een opel vectra)
de probleem kwam elke keer tijdens het schakelen.

kwamen achter dat het accu lampje begon te branden en na een tijd viel alles weg dus ik dacht dat de spanningregelaar kapot is.
s'pa is twee weken geleden rustig naar de garage gereden (niet teveel toeren anders gaat de boordcomputer ook kapot)

wij waren klaar met een rekening van 557 euro dynamo en alle kapote lampen gerepareerd die in het dashboard zitten ( was eigenlijk alleen de accu lamp wat kapot is gebrand)

maar zoals je al zij de garage heeft niks gevonden
ik weet niet als ze de voltage hebben gemeten van je dynamo anders zou ik dat eerst doen (voltmeter op je accu polen zetten, mag niet boven de 13.8 komen stationar en op toeren (eventueel hier mee oppassen))

Jobol (0), 16 jaar geleden

Ik heb inderdaad van alles geprobeerd, stekker schoonmaken, strips van de boordcomputer connectie schoongemaakt, maar mocht niet baten. Dus toch maar naar de dealer voor een nieuw instrumentenpaneel. Kostte 785 euro en beetje werkloon. Probleem nu opgelost, waarschijnlijk toch printplaatbreuk. Heb nu wel het nieuwe model instrumentenpaneel met aluminium ringen, dat scheelt dan weer. Maar de boel functioneert in elk geval weer.

Ramon9285 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik repareer deze dashboarden,er zit een fout in!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S60 of stel zelf een nieuwe vraag.