Volvo XC90 2003: brandstoftoevoer diesel XC90

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 2500

Het starten van mijn XC90 duurt langer dan normaal. Ik heb alle gloeibougies vervangen maar dat heeft niet geholpen. Recent is bij een beurt door een niet volvo dealer het brandstoffilter vervangen. Als de motor eenmaal loopt, loopt die als een zonnetje niks geen rook. Wat is hier aan de hand?

B.v.d. voor jullie suggesties

corcat23

Geplaatst door corcat23 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo XC90? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Herman BMW (0) PRO, 12 jaar geleden

Waarschijnlijk 1 of meerdere verstuivers met teveel retour lek.

corcat23 (0), 12 jaar geleden

Beste Herman, bedankt voor je reactie als of meedere verstuivers lek zijn moet de motor dan niet roken? Het lijkt of erbij het starten tr weinig brandstof toegevoerd wordt. Gaarne jouw profesisionele mening.

Herman BMW (0) PRO, 12 jaar geleden

Nee dan hoeft de motor niet te roken.
Je moet het zo zien er word wel brandstof toegevoerd maar doordat de verstuivers teveel lek vertonen gaat die brandstof weer retour naar je tank dus niet in de motor.
Laat de retourstroom/lek meten bij een garage.
Ik moet je wel zeggen als er 1 of meerdere verstuivers lek zijn dat deze erg prijzig zijn ik geloof €250 per stuk.

corcat23 (0), 12 jaar geleden

Bedankt. Neen morgen contact op met de garage. Kunnen ze e.e.a. per verstuiver meten. c.q dan hoef ik niet alle verstuivers te vervangen, Heb jij ervaring met gereviseerde verstuivers? Mijn xc90 heeft er nu 207.000 km opziten

Herman BMW (0) PRO, 12 jaar geleden

De verstuivers worden allen gecontroleerd d.m.v. maatbekertjes waar de retourstroom word opgevangen en bij een warme motor gedurende een minuut geloof ik mogen ze niet meer lek hebben als 20ml.
Durf niet met zekerheid te zeggen of het nu precies goed zeg,maar je kan duidelijk zien als er 1 lekt die heeft het bekertje dan voller zitten.
Je kan de verstuivers per stuk vervangen.
Ik heb weinig ervaring met gereviseerde verstuivers maar als je ze zou laten reviseren bij bosch of zo dan ben je ze wel even kwijt.
Je hebt bij deze motoren ook verschil in klasse dus als je van plan bent de auto te blijven rijden zou ik gewoon originele bestellen.

corcat23 (0), 12 jaar geleden

Nogmaals bedankt. Ik zal je op de hoogte houden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo XC90 of stel zelf een nieuwe vraag.