Volvo S60: clandastine verbruiker

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: d5 2.4 120 KW

Goedendag,

Klant komt plots dat de accu leeg is . heb er pas een nieuwe ingezet. de ramen stonden spontaan open. nu hebben wij de auto zaterdag binnen gekregen en de laatspanning was 13,6V . de auto heel het weekend met rust gelaten en vanmorgen de accu weer leeg. heeft iemand een idee welke richting ik moet gaan zoeken? of is een een bepaald probleem met deze type volvo die deze klacht veroorzaakt? lavast bedankt voor het meedenken

mvgr

apalracer

Geplaatst door apalracer (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S60? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

marcel7031 (0) PRO, 13 jaar geleden

Dynamo zelf die de accu ontlaadt?

apalracer (0) PRO, 13 jaar geleden

maar kan dat ook als hij stil staat dan?? heb vandaag wel de centrale vergrendeling en alarm getest maar kon er niks aan merken. of fout meten.

mvgr

Theo Sparenburg (10), 13 jaar geleden

Je spreekt over laadspanning. Hoe heb je die gemeten? Op de plus en min van de accu bij draaiende motor?. Dan is 13,6 volt laag. Bij wat toeren moet je toch wel 14,2 tot 14,5 volt meten wil je accu goed geladen worden.
Een dynamo kan ook als de motor niet draait via een defecte diode de accu leeg trekken.
Beter is om eens een amperemeter (minimaal bereik 10A) tussen de minpool van de accu en de aansluitklem te zetten. Dan zie je hoeveel ampere en nog loopt. Mocht dit te hoog zijn dan een voor een de zekeringen verwijderen. Als het amperage terugvalt heb je de groep waarin de boosdoener zich bevindt gevonden.
Ook kan je zo testen of de dynamo de schuldige is door deze even los te koppelen.


vr.gr. Theo Sparenburg

apalracer (0) PRO, 13 jaar geleden

vandaag de dynamo door laten meten die is goed. dus nu weer verder zoeken.

mvgr

Highway (135) PRO, 13 jaar geleden

zet er een ampere meter tussen. luister ook of na het afzetten de aircokoppeling los gaat. soms blijft het relais hangen en loopt de accu er op leeg.

apalracer (0) PRO, 13 jaar geleden

de auto is opgehaald door de klant ivm de komst van mijn zoontje. de auto had anders mijn vakantie moeten blijven staan. is nu naar een collega. maar laat het wel weten wat het was.
iedere geval bedankt voor het meedenken.

mvgr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S60 of stel zelf een nieuwe vraag.