Volvo S80: Demontage hoogteverstelling linker koplamp

Bouwjaar: 2002

De linker koplamp is niet geheel omhoog te stellen (aan het eind van het stelbereik zit de lichtbundel nog steeds ca 3 mm onder de lijn). Is dit te herstellen door het stelmotortje los te halen en opnieuw af te stellen zo ja hoe (loshalen en stellen)

Edwin

edwin2004

Geplaatst door edwin2004 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Als het stel motortje werkt en de lens verdraait zowel automatische als tijdens afstellen. Dan denk ik dat je de oorzaak ergens anders moet gaan zoeken. Zit het stelmotortje goed er in gehaakt? Zit de schaniernok goed vast? Is de koplampafstelapparaat goed afgesteld. Stonden de koplampenin de hogste positie met een lege auto?

edwin2004 (0), 19 jaar geleden

Stelmotor werkt wel maar hoe zie ik of hij er goed ingehaakt zit?
Scharniernok geen idee, ik heb niets los zien zitten.
koplamp app. ja want de andere kant lukte wel
en ja stonden in hoogste stand (bleek dat een illustere voorganger waarschijnlijk de lampen in de laagste stand had afgesteld vandaar dat ik in dld geen hand voor ogen zag)
Mijn idee was dat het stelmotortje wellicht met een foute basisstand is/was gemonteerd (net zoiets als een distr. riem
die een tandje fout staat)

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

schaniernokje of schanierpunt net hoe je het noemen wil maar meestal zit de reflector op 3 of 4 punten vast. een stelschroef is voor links naar rechts en een voor de hoogte.
Ik neem aan dat je geen xenos verlichting hebt anders moet je afstellen met de apparatuur van Volvo ander zou ik een ander motortje proberen als alle andere boven genoemde punten goed zit.
Ik ken het probleem niet. Dat een stelmotor in zijn uitstand staat.

edwin2004 (0), 19 jaar geleden

dank, ik ga e.e.a. uit elkaar halen en hou je op de hoogte.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S80 of stel zelf een nieuwe vraag.