Volvo 340: Deur sluit aan de bovenkant niet goed af

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 Handgeschakeld

Goedenmiddag allen,

Ik heb een probleem met mijn Volvo 340 uit 1988. De auto heeft lichte schade gehad, en om die reden hebben we het beschadigde portier + voorscherm vervangen.

Het portier hangt er reeds in, het scherm hebben we weer losgehaald, omdat de deur aan de bovenkant open blijft staan, met als gevolg dat regenwater
en dergelijke dus naar binnen komt. Nu hebben we de slotvanger al naar boven geplaatst, waardoor de deur nu wel wat beter dichtvalt, maar de deur blijft
aan de bovenkant nogsteeds openstaan...

Bijgevoegd wat foto's van het probleem.

Weet iemand hoe we hier iets aan kunnen doen?

Groet Bryan

http://img101.imageshack.us/img101/3611/...
http://img541.imageshack.us/img541/883/s...
http://img821.imageshack.us/img821/3040/...

Rio-man

Geplaatst door Rio-man (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 340? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

fritzje (0) PRO, 13 jaar geleden

Lijkt er op dat het een krom portier is. probeer hem is met raampje open vast te pakken aan de bovenzijde, en naar binnen te buigen. Aan de scharnieren te zien kan je ze nauwlijks verstellen. misschien vulringen tussen het portier en onderste scharnier? Zonder dat hij onder kiert en lekt.

Rio-man (0), 13 jaar geleden

Portier krom lijkt ons een beetje sterk, vooral omdat de originele deur net zo krom stond. Het probleem moet waarschijnlijk niet in de deur gezocht worden. Buigen van de deur hadden we al geprobeerd, maar resulteert nergens in.

fritzje (0) PRO, 13 jaar geleden

Kan hoor, ik beoordeel het op de foto's die ik zie. op de foto lijkt he tof de naden van het portier onderin mooi gelijk liggen met het achterportier en alleen aan de boven kant kiert. als dit een afstellingsprobleem is zal de naad aan de onderzijde binnen het achterportier moeten vallen lijkt me. schade niet iets meer dan alleen portier?

Volvo-Specialist (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=Rio-man]Buigen van de deur hadden we al geprobeerd, maar resulteert nergens in.[/quote]
Er zitten inderdaad weinig stel mogelijkheden aan zo'n deur, de enige mogelijkheid is toch de zaak een beetje forceren.

De deur lijkt ook aan de achterkant een beetje te laag te hangen, dus eerst de deur aan de achterkant een "beetje optillen" (letterlijk !!) tot de deur ter hoogte van de onderzijde raam netjes sluit (ook het slot bijstellen).

Dan pas de bovenbouw van de deur "afstellen" (is gewoon bijbuigen !!) knie tegen de binnenzijde deur, bovenzijde raamstijl vastpakken en iets naar binnen trekken (kan gewoon hoor), wel even het raam naar beneden draaien !

Rio-man (0), 13 jaar geleden

Vooralsnog hebben we het even bij het stellen van de slotvanger gehouden. Vrijdag gaat de Volvo voor een voor-keuring voor de APK. Maakt het voor de APK uit of de deur niet goed afsluit?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 340 of stel zelf een nieuwe vraag.