Volvo 940: dieselpomp dynamisch afstellen

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2400 td

hallo ;

Ik heb zonet een revisie laten doen van een dieselpomp bij deze wagen .
Nu moet ik deze pomp op tijd zetten (met het klokje).
Kan iemand mij hier een omschrijving van geven hoe dit moet gebeuren , het gaat over zo een vw lt motor 6 cyl !

Alvast bedankt !

Christoph

stoffel10

Geplaatst door stoffel10 (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 940? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

De student (0), 13 jaar geleden

Ik had een 240 met 6 cil diesel met bosch pomp.Koudstartinrichting afkoppelen.Op de boite is een kijkgat waarin een vaste pijl zit.Op het vliegwiel staat een O.Zoek data?De centrale bout uit pomp draaien en meetklok plaatsen. en motor terugdraaien tot wijzer niet meer beweegt.Wijzer op O draaien.Nu de motor draaien tot de merktekens op vliegwiel en kijkgat overeenkomen.De meetklok zou zo 'n 80 moeten aangeven(zie correcte data na.De pomp moet ge verschuiven in de sleuven voor correctie.Voor de montage pomp zit er een kapje in het aandrijfwiel van de pomp.Het teken op pompwiel komt overeen met O op vliegwiel.Als ge van de nokkenastandwielen afgebleven hebt zal het wel goedkomen daar deze geen spie beziitten .

stoffel10 (0) PRO, 13 jaar geleden

ok thanx ! Ik ga deze procedure zeker toepassen . Heb juist caliber voor in de pomp bestelt , komt in de loop van volgende week binnen . Ik heb voorlopig de pomp op her gehoor beetje afgesteld en op de rook in de uitlaat afgegaan . Wagen draait nagenoeg perfekt buiten af en toe beetje typische 'genagel'.

ps : Gegevens autodata vertelden mij 0.9 mm na onderste dode punt .

mvg Christoph

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 940 of stel zelf een nieuwe vraag.