Volvo 940: Aircovloeistof wordt na een week via de hogedrukklep eruit gegoo

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.3 ti (B 230 FK)

Beste collega's,

Ik heb een volvo binnen gekregen die een lekkage had, namelijk bij de condensor. Hier een nieuwe condensor en droger gemonteerd. Onder druk gezet (stikstof), lekkage opgelost.

Nu is het zo na een week gooit hij zijn gas weg via de hogedrukklep. Deze heb ik vervangen ik dacht misschien is de veer hier niet goed meer. Blijkt niet zo te zijn.

In totaal zitten er 3 hogedruk sensors op dat ik heb kunnen zien, namelijk op de condensor. En 1 lage druksensor, namelijk op de droger.
Ik heb al 2 hogedruksensors vervangen, 1 die de aanjager harder laat draaien en 1 waar ik eerlijk gezegt niet weet waar deze voor dient.
Ik heb nu dus nog 1 lage en 1 hogedruksensor over die ik niet vervangen heb. Deze dienen allebei voor de compressor aansturing. Als ik hierbij de stekker van de hoge druksensor eraf trek en deze doorverbind meet ik op de hogedruksensor een weerstand van 32 ohm? ik weet niet of dit normaal is.
Ik heb ook al gekeken of er nog ergens een inwendige filter in de leiding zit. Kon deze niet vinden..

Heeft er iemand nog een idee waar ik eventueel nog zou kunnen kijken??

Mocht er iets niet duidelijk zijn dan hoor ik het graag ! Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,
VanBakson

VanBakson

Geplaatst door VanBakson (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 940? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

TheoStek (0) PRO, 13 jaar geleden

De orrifice (vervanger expantieventiel) zit in de hogedrukleiding die vertrekt vanaf de condensor naar verdamper (ingang) zowel bij handmatige airco en ecc.

Deze zit in de buurt van de verdamper een 10 tot 30 cm gemeten vanaf ingang verdamper, eigenlijk kun je het niet missen want daar waar de orrifice zit is de leiding middels een wartel moer verbonden.
Het kan zijn dat deze verstopt is.

[url=http://img705.imageshack.us/i/orrificeme...][img]http://img705.imageshack.us/img705/61/or...[/img][/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]

VanBakson (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=TheoStek]De orrifice (vervanger expantieventiel) zit in de hogedrukleiding die vertrekt vanaf de condensor naar verdamper (ingang) zowel bij handmatige airco en ecc.

Deze zit in de buurt van de verdamper een 10 tot 30 cm gemeten vanaf ingang verdamper, eigenlijk kun je het niet missen want daar waar de orrifice zit is de leiding middels een wartel moer verbonden.
Het kan zijn dat deze verstopt is.

[url=http://img705.imageshack.us/i/orrificeme...][url]http://img705.imageshack.us/img705/61/or...[/url][/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url][/quote]
Ik heb hem gevonden, ik dacht dat hij tegen de verdamper gemonteerd was, bleek niet zo te zijn. Hij zat onder de lagedruk leiding gemonteerd vandaar dat ik hem niet meteen zag. Deze eruit gehaalt, niet veel aan te zien.. toch maar vervangen.



Morgen ga ik de enige hogedrukschakelaar vervangen die er nog over is en maak ik de overdrukklep dicht. De hogedrukschakelaars moeten dan gaan dienen voor uitschakeling bij een te hoge druk ipv dat hij het gas eruit gooit.

VanBakson (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik heb niks meer van de klant gehoord, dus ik denk dat het probleem opgelost is ! ;)
Bedankt !

Vriendelijke groet,
VanBakson

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 940 of stel zelf een nieuwe vraag.