Volvo V40: distributieriem

Bouwjaar: 2000

Kan ik ergens op het net ook info verkrijgen over vervanging van de distributieriem? Het betreft een 1.8 GDi (mitsubishi).
Ik moet de riem spannen, maar ik zie alleen een hydraulische spanner zitten.

tsjitske

Geplaatst door tsjitske (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 18 jaar geleden

Zorg dat je de juiste gegevens hebt want de spanner is belangrijk als je de riem verkeerd spant breekt de riem en koste het je een aantal kleppen.

johan5542 (0) PRO, 18 jaar geleden

je moet om te beginnen goed kijken welke kant de spanrol op draait want deze kun je links en rechts om draaien als je dat verkeerd doet loopt de riem aan. vervolgens moet je een pennetje door de hydraulische spanner doen en hem blokkeren. dan span je de rol op en als je het blokkeerpennetje gamakkelijk heen en weer kunt halen is de spanning goed.dan draai je de motor met de hand2x rond en voel je of het pennetje nog los zit. is dit niet het geval dan moet je hem verstellen. succes

tsjitske (0), 18 jaar geleden

dus eerst het pennetje in de spanner doen( in die cilinder?), dan de riem spannen( moer los en dan spannen, weer vastzetten), dan spanning controleren middels het pennetje? Begrijp ik dat goed? Maar hoe bedoel je links- of rechtsom draaien?

johan5542 (0) PRO, 18 jaar geleden

ja die spanner druk je in de bankschroef in elkar en dan doe je er een boortje in o.i.d. als je de spanrol niet vervangt dan hoef je die ook niet los te halen. vervang je die wel dan moet je goed kijken hoe hij zat zodat je weet welke kant hij op moet draaien om te spannen.wij vervangen die rol bij 180.000.dan monteer je de hydro spanner en span je de riem op d.m.v. de rol als je het boortje gemakkelijk heen en weer kunt halen is de spanning goed dan de motor rond draaien en controleren of het boortje nog gemakkelijk heen en weer gaat zo niet dan spanning veranderen tot dit wel wil.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.